Douglas Silvermann írása

Kedves naplóm!

A történteket ezzel a 4 szóval foglalnám röviden össze. Amit a csapat csinált az nem profi kommandósokhoz méltó volt. Inkább 6 béna kincskeresőjé.

Mivel a csapat főnök nélkül maradt és nem tudtuk ki ilyekor a főnök (én úgy tudtam hogy Benő) így Dragót főnökké kiáltottuk ki. Ő meg akarta találni a lángoló kardról szóló pergament ezért ő azt mondta hogy kutatgassunk a teremben hátha találunk valami titkot. Benőnek tetszett ez az ügynökséggel szembeni ellenállás.

Dragó és én kikutattuk hogy az szarkofág amelyben lehet a tekercs az Illuminátorok tanairól, azt felfeszegetni szinte lehetetlen de más módon ki lehet nyitni. Észre is vettük hogy a földön néhány koponya van amit le lehet nyomni. Ha jó sorrendbenyomjuk le akkor kinyílik a szarkofág.

Eközben Atya  felfedezte hogy a négy szobor a sátánnak az alábbi négy arcát mutatja: Végzethozó(13), Tirannosz(8), Lélekrabló (7), Figyelő (3)

A számok azt mutatják hogy a sátánnak hányadik arca ez. A Végzethozó volt a legfontosabb. Azt is kiszúrta még, hogy a kelyhen van írás de ez illúzió és az illúzió mögött ez volt ráírva: A legfőbb úr kegyében lellj halált.

Benő megemlítette hogy haladnuk kéne de az új főnökünk mintha meg sem hallotta volna és tovább kutatott. Talán annyiból figyelembe vette hogy megpróbálta a szemközti ajtón lévő csapdát deaktiválni. Addig mi megpróbáltuk megoldani a koponyák relytélyét. Ezalatt Agathe kukán ült a terem végében.

Két megoldása lehetett a relytvénynek :vagy megnyomjuk úgy ahogy a démonimádó szobroknak a fontossági sorrendje van vagy úgy ahogy az Illuminátorok fontossági sorrendje van (természetesen minden koponya a hozzá legközelebb álló szoborhoz tartozik). Amikor már nyomkodni kezdtük volna megjelent Grootens ügynök hogy segítsen. Őt is érdekelte a kincsünk így átküldtük a másik terembe kutakodni ”további kincsek”után. Atya ahogy nézelődött észrevette hogy a tűz sem igazi az is csak illúzió és valójában pokolian vörösen ég. A koponyákat megnyojuk végül Illuminátor sorrendbe és kinyílik a szarkofág. Dragó beletór a koporsóba és.: nem talál semmit! Valószínűleg más is rájött a titkára.

Ekkor megérkezik Kiani akinek beszámolunk a történtekről. ő azt parancsolja hogy igyam meg ami a kehelyben van de előtte Atya rakjon rám valami védelmet és majd én kiveszem a sátánista tekercseket a tűz mögül. Mondom Atyának hogy valamit rakjon rám, nem történik semmi, így megiszom a kehely tartalmát. Valami szörnyű égést érzek és azt veszem észre a következő pillanatban már a földön fekszem igen sérülten.Valami más erő is belém költözött úgy érzem.A diplomatánk mondja hogy nyúljak bele a tűzbe és nagy megdöbbenésemre sikerlül karcolás nélkül belenyúlnom. Kiveszem a démoni relikviákat és elteszem a hátizsákomba. Atya ezalatt előveszi az egyik gyógyító pálcáját és elkezd belőle gyógyítani. Ezzel csak az az egy baj volt hogy az addigi sugdolózásból egyszer csak ezt lehet kihallani : Gyógyítás,Gyógyítás, Gyógyítás,Gyógyítás, Gyógyítás,Gyógyítás, Gyógyítás,Gyógyítás. Dragó kikukucskálva a kulcslyukon észrevesz egy bugbeart aki elindul a másik irányba. Ekkor indulnak be az események.

Atya elvarázsol egy Csendgömböt és várja Kiani parancsát. Kiani egyértelműen mutatja hogy előre. Dragó megpróbálja kinyitni az ajtót de hiába: be van zárva. Míg a csapat ott áll mint egy rakás szerencsétlenség addig Benő megiszik egy italt amitől eltűnik.Végre sikerül kinyitni az ajtót és bemenni rajta. ahogy kilépek a csendgömböl az alábbit hallom: mentsék a fontos személyeket! Tehát megtaláltak minket! Atya jelzi hogy látott egy beleselkedő bugbear-t. Így a főnöknőnk utasítására visszavonulunk.Benő beleszól a gégemikrofonba : Lefogtam a bugbear-t gyertek vissza. Én a rohanás közben előveszek egy füstgránátot és odavágom a számunkra ismerelen szoba elé mert hangokat hallok afelől. Egyszer csak egy csontváz megjelenik és mérgesen néz ránk. A másik lény az ajtónál áll. Jön az új parancs amiben az áll hogy löjjük, üssük az ellenfeleinket. Kiani elveszi a bogármedve woki toki-ját és beleszól a polgármester hangján hogy nincs semmi baj. Benő megjegyzi hogy inkább üssük és ekkor Dragó egy nagyot beleereszt a bogármedvébe. A telefonban lévő ember megkérdezi hogy mivolt ez és az ”ál polgármester” mondja hogy egy támadó volt akit lelőtt a biztonsági embere és hozzáteszi hogy lent minden rendben van és fent kell a terepet biztosítani. Ezalat Atya-gatya (Dragó így nevezi Atyát álnéven) fehér sugarakkal tüzeli az élőhalottat. Benő odadob egy pókhálót. Agathe ráugrik és megbirkózik vele. Így a csontváz még belevág egyet de aztán porráomlik a következő fénysugártól.

A többiek a bogármedvét lassan de biztosan agyonütik, mindenki a maga kis késével. Benő mondja hogy lassan távozni kéne és ekkor lépteket hallunk a másik oldalról... 

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr9915030824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása