Időpont: 2019.01.16.

Helyszín: Üröm

Mátyás, a Tisztaszívű visszaemlékezései alapján

YK 1016, Nymm (VI. hó), 24. nap kora hajnal

Korth, Tizenkettek piramisa

Gemmajsa nagyon gyanúsnak tűnt az utcán történt akció után ezért Belfegor és Mátyás egy gonosz érzékeléssel megnézte őt.  Furcsa módon nem mutatkozott rajta a gonoszság jele!

Ezután Gemmajsa próbálta védeni magát azzal az indokkal, hogy az volt a parancs hogy a 4 emberes csapatot kell ütni és hozzátette, hogy nagyon sajnálja az incidenst. Aztán kérdeztük, hogy milyen rangja volt a Vörös kesztyűsöknél és arról, hogy Kódexe szerint ez mekkora bűn. Rövid elmepárbaj alakult ki Gemmajsa és Villám között a Vörös kesztyűsök szabályainak fajsúlyosságáról de mivel Majsának fogalma sem volt róla, így gyorsan megszűnt a csata. Végül úgy zártuk az ügyet, hogy Gemmajsának 100 aranyat fizetnie kell az áldozatnak.

Ez után a 17. próféciáról tanakodtunk főleg arról, hogy hamisítvány-e de még az is előkerült, hogy ez lehet egy démoni prófécia. Nem tudunk róla semmi biztosat, de nagyon gyanús, hogy az Ispotályban nem bukkant fel ez a jövendölés.

 

Éppen a nagy tanakodás közben kopogtatnak.

- Ki keres minket? – kérdezzük

- A Cannith ház varázsló tanácsosa, Vuleksis. - feleli kintről az ajtónálló.

Beengedjük. Azt mondja, hogy az általunk kiiktatott gépezetért jött. Nagyon köszöni a háza nevében a segítséget és vissza akarja vásárolni a gépezet darabjait.10 ezer aranyat ajánl föl nekünk, de mi megpróbálunk alkudozni vele, amit nem vesz jó néven és még egy kicsit fenyegetni is kezd minket. Valahogy nagy nehezen mégis felvisszük az árát 12 k gp-re. Átadjuk a maradványokat (a papírokat nem), ő a 12 ezer aranyas váltót (a piramis boltjában – a Cannith háznak járó – 15% kedvezménnyel válthatjuk be varázstárgyakra) és ezután gyorsan távozik.

Elég gyanúsnak és idegesnek tűnt összességében.

 

 

Aztán elég sok kérdés merült fel, de sajnos nem figyeltem annyira, mert csak az Aliciával való esti kufircra tudtam gondolni. De körülbelül az alábbi pontokról eset szó:

- Miért szállt ránk a Gyilkos?

- Ki mondta el neki, hogy van rajtunk ilyen jegy? Ha valaki mondta az baj nekünk!

- A próféciák lehetnek egy nagy csapda részei és csak arra szolgálnak, hogy valamit odavigyünk, amit csak mi tudunk aktiválni.

- Melyik oldalnak segítünk: a démonoknak vagy a sárkányoknak?

- Kiderül, hogy aki Gemmajsát elvarázsolta az ki is pontosan; neve Gothos, humán férfi aki az erdő mélyén él. 

Solirion visszatér a tanácskozásról és elmondja a történteket.

- Összeáll egy elit alakulat, akik majd megpróbálják legyőzni a masinériát.

- A csapat holnapután 12:00 kor indul (Berland miatt indulnak nem olyan korán!).

- A kataklizma valószínűleg néhány nap, legfeljebb egy hét múlva történhet meg a Lyrandar mágusok szerint.

- Ő a tanácsunkra javasolta, hogy szerezzenek egy nekromantát és valami nagyhatalmú kardot (A megtévesztő hadművelet részeként, utalás a Holtak urára és az Éjvér kardra)

- Úgy gondolja, hogy ez az akció a másik csapat halálát jelenti, ha rossz az időzítés. Ezért azt mondja, hogy a másik csapattal egy időben kell elindulnunk.

- Kérdezzük, hogy mi történt Ir’Beraltáékkal. Válaszából az derül ki, hogy most az ügyet napolták, és majd ha a masinát kiiktatjuk, akkor foglalkoznak vele. Addig hét lakat alatt őrzik a rabokat.

- Szó esik Vuleksisről is, akiről kiderül, hogy miután elmondta a válságtanácskozáson azokat a dolgokat, ami az ő házára tartoztak elhagyta az ülést. Azért lett ideges ránk, mert ezeket a maradványokat ő követelni akarta és csak amiatt fizetett érte, mert Solirion szólt az érdekünkben.

Ez megmagyarázta gyanús viselkedését.

- A masináról annyi infót mond nekünk,(miután kérdezzük) hogy az ősidőkből származik és azt, hogy óriási mágikus erő kell az elpusztításához. Mosring Tort sikerült távolba látó varázslatokkal megfigyelni, a félelmetes képet nekünk is megmutatja. Valami szörnyű káoszgépezet lehet a vihar gyökerénél.

 

 

- Angolnáról senki nem tud semmit! Még a Koronaerődben sem.

Megköszönjük neki a teleportálást és Villám kér tőle egy igazlátó szemüveget, amit majd a küldetéskor fogunk használni és már a Bábánál láttunk. A Bába a tizenkettek közé tartozott, de kilépett (kivételes eset). Másnap reggelre ígéri, hogy meghozza a szemüveget. Ezek után elegánsan távozik. 

Alicia és Villám félrevonul, egy kötélbűbájba ahol Alicia elhasznál egy nagyhatalmú varázslatot arra, hogy tanácsot kérjen a Legfőbb bronzsárkánytól. A kérdése így szólt: A készülő pusztulás megakadályozásában segít-e, ha behatolunk Karrn mazóleumába és aktiváljuk a kaput Varrax könyve segítségével. Aasterinian válasza: A pusztító vihar elfojtásához a próféciát kell követnetek és a hódító király sírhelyén fontos eszközt találhattok (bár a pontos kérdés–választ csak jóval később árulták el, most csak annyit mondanak, hogy két helyre megyünk).

Álomba merülés előtt még egy kis kamatyolás volt Aliciával. 

Most furcsa módon nem volt az az élethű álom, mint múltkor csak egy veszélyre intő érzés. Belfegor egy hívogató üzenetet kap a kardjától a fejében: ˝Vegyél magadhoz”! Erre Belfegor vett 2 naggyátevő italt a boltban. Egyszer igazán összeszedhetné a bátorságát! 

Szokásos reggeli dolgok: imádkozások, meditálások és egy nagyon finom reggeli. Egyszer csak Solirion beállít egy kis tokkal, ami átad Villámnak. A szemüveg van benne! Villám nézegeti és elemzi a mágikus apróságot. Ezután valamit Solirion fülébe súg, majd egy kötélbűbájba felkapaszkodnak.

Miután visszatérnek, azt mondja Villám

- Most már nem csak mi tudunk a sárkányjegyről…(valójában csak sejtelmesen elmosolyodott)

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr2114583562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása