24. alkalom (Nazzod tollából)

 2010.10.20. (kaja – Attila, rántott hús sült krumpli, uborkasaláta, palacsinta)

Lharvion hónap 26.
 

Résztvevők:

Villám  /gnóm varázsló/ - Nándi
Merrix /boszorkánymester/ - Toma

Alicia /ember sárkánysámán/ - Sanci

Verna /gnóm tolvaj/ - Pete

Belfegor /félork harcos-pap/ - Attila

Nazzod /félork druida/ - VV

*************

Ahogy a viharvert csapat visszavonult a katakombából, a felszínen megkönnyebülten látták, hogy az Yllar vezette falusiaknak Arthur hathatós támogatásával sikerült legyűrniük a kb. 20 fős élőhalott osztagot. A falusiak elkomorodtak, amint megértették, hogy főhőseink kudarcot vallottak.

A visszafele úton a csüggedt hallgatást csak néha törte meg Villám csipogó hangja, ahogy bátorítani próbálta társait és közben összegezte a támadás során nyert információkat: az émelyítő bűz a kutyából áradt, a félelem aura, illetve a köd a feltételezéseik szerint pedig az ereklyéből, ami valószínűleg a vicomte nyakában lóg.

A faluba visszaérve Yllar tájékoztatta őket, hogy a helyi fegyvereseknek 3 nap kell, amíg újból összeszedik magukat. A kalandozók összeültek tanácskozni. Mindenki elmondta véleményét és végül a többség arra szavazott, hogy próbálják meg még egyszer legyűrni a vicomte-ot és fertelmes csatlósait. Abban egyetértettek, hogy az előző betörési kísérlethez képest valami pluszt  kell hozzátenniük, mert az ellen nagyon erősnek tűnt. Rawelt is bevonták és azt firtatták, vajon Arthur tudna-e nekik segíteni varázslataival. Merrix ismét feláldozta magát társaiért és engedte, hogy az árnypap megszállja porhüvelyét. A szellem némi vívódás után beleegyezett, hogy varázsaival támogatja az újabb kísérletet. Szerinte hatalmas a kockázata ugyanis annak, hogy a vicomte uralmat szerez szelleme fölött a gonosz aurát párolgó pincerendszer mélyén. Megbeszélték milyen varázslatokkal erősíti a csapatot a félelem és a gonosz ellen, megacélozva többek akaraterejét és védő aurát húzva az élvonalban küzdő Belfegor és Rawel köré.

Verna közben szemmel láthatóan egyre rosszabbul érezte magát, arcán pír ütött ki, kezei remegtek és többször kiment a sátorból, hogy nagy sóhajtásokkal próbálja meggátolni gyomra tartalmának hirtelen ürülését. Miután a gnóm egy idő után gyenge hangon elrebegte panaszait, Nazzod mormogva feltápászkodott és óvatosan felemelte a lányt, hogy megvizsgálja. Besárgult szemfehérje, a lepedékes nyelv és a hirtelen lázrohamok egy irányba mutattak: ghoul-láz. A kezeléshez azonnal hozzá kell látni, hangzott a druida  ítélete. Miután a falusi vajákos asszonyt és az atyát hiába kérdezte, mindenkit kitessékelt az erdőbe és megpróbálta elmagyarázni, milyen növényeket kell keresni. A csapat szerencsére rövidesen sikerrel járt és begyűjtötték a szükséges anyagokat. A félork halk torokhangú morgások közepette készítette el a főzetett, amit a gyengén tiltakozó Verna szájába erőltetett. A tolvajlány hamarosan mély álomba szenderült.

Másnap Villám üzenetet hagyott Nonannak, mert a félszerzet segítségében is reménykedtek. A félszerzet az azt követő napon fel is bukkant a szokásos helyen. Villám és Alicia képviselte a kalandozókat. A félszerzet lehajtott fejjel hallgatta a sárkány-sámán érvelését és indokait, amiket azonban még a lányt hallgató Villám is üresnek és túlságosan mesterkéltnek érzett. Nem is lepődött meg, amikor az erdőjáró megcsóválta a fejét és határozott nemet mondott a kérésre, hogy támogassa az egyetemistákat a következő betörési kísérletükön. Villám ekkor hirtelen ötlettől vezérelve más húrokat pendített meg: Nonan korábban jutalomként felajánlott gyógyító pálcáját kérte némi anyagi ellenszolgáltatás ellenében. A félszerzet némi töprengés után beleegyezett a bérletbe, borsos árat szabva a mágikus csodatárgy esetleges használatáért. 50gp/ töltetben szabta meg az árat, és azt kérte, hogy a csapat max 3-at lőjön ki erről írás is készült a falubíró, Rawel házában. 
A nap során, Nazzod még új társat idézett magához az elpusztult farkas helyett, és a korábban leszedett bogyókat is megbűvölte, így is növelve a csapat gyógyulási potenciálját.

Harmadnap a kalandozók és a falusiak ismét nekivágtak a pagonynak. A már ismerős, zord tájon átvágva elérték a katakomba bejáratát. Óvatosan kinyitották az ajtót. A pince mélyéből sűrű köd gomolygott elő. Verna óvatosan besurrant és felderítette a járat elejét. Kisvártatva visszatért. „Sehol semmi, az ajtókat kitépték a keretből, a köd a járat mélyéből beterít mindent” – jelentette.
Arthurt küldték be, hogy küzdjön meg az árnnyal, ami feltételezéseik szerint ismét ott lapult valahol a falban. Arthur visszatért és mutatta, nem találkozott az árnnyal. Ezek után Villám csendvarázslatot bűvölt magára és a tolvajjal és az árnypappal behatoltak a járatba. A belső termet elérve Villám megállt. A mögötte lopózkodó tolvaj  a megbeszéltek szerint kisvártatva zajt csapott. A nyomasztó csendbe éles kontrasztként hasított bele a gnóm tőrének hangos csendülése. Egyszer csak megelevenedett a köd és a gonosz árny megjelent a feszülten koncentráló Verna és a felette lebegő Arthur mellett. Amint észlelte az árnypap jelenlétét azonnal megpróbált elillanni, de a szemfüles pap még sebet ejtett éjfeketén gomolygó testén....

 

__________________________________________________________________________

 

24. alkalom (Merix tollából)

Eberron, Sharn city

Játékok valós időpontja: 2010. október 20.,

Helyszín: Viktor lakása

Jelen vannak: Hawky, Sanci, Thomas, Nándi, Varga Petya, Varga Viktor

 

Aktív karakterek: Alicia ir’Degard, ember nő (Sanci); Villám Skoradalavan, whisper gnome (Nándi); Nazzod, half-orc (Viktor); Belfegor Battavag, half-orc (Hawky); Verna Tealeaf, whisper gnome, (Petya); Merix Bratt, changeling (Thomas)

 

999 YK, Lharvion hó (VII.) 26. napja, Eastbrook falu 

Mikor kiérünk látjuk, hogy odakint is eredményesen sikerült megvívni a csatájukat a kinti falusi népeknek kisebb nagyobb harci sérülésekkel. A földön mindenfelé zombi és csontváz maradványok vannak. Egy-két ghoula tetemet is felismerünk.

Visszamegyünk a faluba és kupaktanácsot ülünk, hogy mi legyen a technológia.

Azt hamar eldöntjük, hogy ezzel a küldetéssel megyünk tovább és nem vesszük előre Nonan esetleges side missionjét.

A beszélgetés közben észrevesszük, hogy Verna nem néz ki valami jól, aminek kérdésünkre hangot is ad és bevallja, hogy tényleg nagyon fosul érzi magát.

Nazzod gyógytudományát alkalmazva kideríti, hogy ghoul feverben szenved, amit valószínű az előző nap kaphatott el még a bányákban.

A csapat kivonul gyorsan gyógyfüvet keresni Nazzod szigorú útmutatásai alapján és irányításával.

3 napba telik míg Vernából sikerül kikúrálni a dögvészt, illetve a falusiakat is sikerült újra összefércelni az elszenvedett sérülésekből.

Én nekem megint kölcsön kell adnom a testem Arthur atyának, hogy beszélhessünk vele és meggyőzzük arról, hogy tartson velünk és segítsen nekünk.

Arra sikerül végül is rávennünk, hogy segítő mágiákat tegyenk ránk – ami a hatalmában van – de a vikomthoz úgy ítéli meg, hogy nem lenne egészséges a részéről ha velünk tartana.

A buffoláshoz megint beadom a derekam, hogy arra az időre újfent „kölcsön adom” a testemet.

 

999 YK, Barrakas (VIII.) 1. napja, Eastbrook falu

 

Elérkezett a nagy nap, újra akcióba lendülünk.

Elmegyünk a bejárati ajtóig, kinyitjuk és bent óriási ködöt találunk. Verna bemegy felderíteni a helyzetet és kis idő után azt jelenti, hogy az ajtók le vannak szedve a helyükről, a shadownak pedig nyoma sincsen.

Beküldjük Arthurt, hogy küzdjön meg a szellemmel (miután azt állítja, hogy ő sokkal erősebb a szellemnél), de ő sem találkozik vele és visszajön mutogatva, hogy nem látott senkit.

Ezután Verna és Arthur közösen mennek be tovább felderíteni a terepet. Mindenfele szétvert ajtók romjai vannak. Egy idő után Arthur mutogat, hogy ő nem akar tovább menni és elindul a kétfős csapat kifelé. Senkivel nem találkoztak.

Utána Villám megy előre egy csend gömbbel majd Verna és Arthur követik, hogy kiugrasszák a szellemet a bokorból.

Villám, amikor a karós szoba utáni kis terembe érkezik és Vernáék éppen a karós szobában vannak, a szellem kiugrik a falból majd úra megpróbál eltűnni.

Artúr még ráhúz egy nagyot a fejére mielőtt eltűnne a ködben.

 

Merix Bratt

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr182488084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása