177. alkalom

Tengeri ördögök hörgése, avagy sahuagin marcangolók éjjeli támadása

 

Helyszín: RPG weekend No 10 – Bp., San Marco u.

2014. november 30.

 

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

A Sárkány Légió vezetői: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1 barbár - L4 harcos - L1 Holy Liberator), Alicia ir’Degard (human nő, L6 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L6 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L6 beguiler), Nazzod (half-orc ffi, L6 Gatekeeper druida), Merix Bratt (changeling ffi, L6 warlock)

 

- Anton -Villám feljegyzései -

 

Lhazaar Hercegségek, Orgalos szigete mellett a tengeren; Kövér bálna karavellán

 

YK 1015, Sypheros (X.) hó 7. éjjel

 

Erre csörög a dió, arra meg a … RIADÓ! …

Épp egy kedves, kis gyermekkori álomkép utolsó foszlányait fújta el Merix sikolya. Aztán megértem a többi szavát is: „Itt vannak a pikkelyes szörnyik!”

 

Katt-katt: éjszaka van; katt-katt: támadás ért minket; katt-katt: hol is vagyunk éppen? ja igen, a karavellán… Kicsit kótyagos vagyok még az álomtól, de lassan csak összeáll a kép: sahuaginok támadtak ránk.

 

sahaugin_by_vegasmike.jpgHallom, hogy társaim már a folyosón szaladnak, de én még csak most tápászkodom fel az ágyamból. De a kis kattogó kerekek egyre gyorsulva ontják az információkat:

  • gonosz lények, amit bizonyít ez az orvtámadás is, ill. hétköznapi nevük: tengeri ördögök
  • saját fajukon kívül mindenkit el akarnak pusztítani => Na majd most kapnak a pofájukba!
  • éjszaka, cápákkal rajban támadnak; felmásznak a hajóra és karommal meg fegyverrel vetik magukat az ellenségre

 

Közben Nazzod bömböl valahol: „Vigyázzatok, mert beránthatnak a cápáik közé!” – Hoppácska, erre nem is emlékeztem. Hát eddig se kívánkoztam túlzottan az első csatasorba, de most meg már pláne nem… Kezdjünk talán egy-két védő varázslattal…

 

Mire a folyosóra érek, már ott tolong az egész Sárkány Légió, Ireth-tel együtt. A fedélzetről, a kapitány kabinjából csatazajt hallunk és nem sokkal később rekedten hörgi: „Ide hozzám, megtámadtak minket!”

 

Belfegor vörösödő fejjel próbálja kinyitni a fedélzetre vezető csapóajtót, de az meg se moccan. Ha nem lenne ilyen éles harci helyzet, akkor jó fel lehetne bosszantani, de erre most nincs idő. Hirtelen belém nyilall a felismerés: Gelderis a kapitány kabinjában van, azonnal ki kell mentenünk.

 

Úgy tűnik ma Nazzod is gyorsan átlátja az eseményeket: kicsi ideig méregeti a plafont, majd varázslásba kezd. A hatalmas pallók recsegve, ropogva szétnyílnak, előttünk meg szabad az út a kapitány kabinjába. Csak erre vártam. Mivel a múltkor gázformában felderítettem a terepet, pontosan tudom, hogy merre fekszik a tetszhalott, így bár alig látok fel, de mégis kántálni kezdek. Végül kimondom az előre megbeszélt jelszót „Hipp-hopp” és előbb Gelderis kikandikáló lábujjaira mutatok, majd Belfire.

 

És máris biztonságban van a vízignóm, Belfi meg a csata közepébe vetheti magát. Rowerol-Rowerol, sokszor kevertél minket slamasztikába, de ez a transzponáló mágia most sokat segített. Jó, hogy megtanítottad ezt az egyik sikeres sharni küldetésünk után.

 

Barbárunk még lekiált, hogy egy négykezű óriás ül a csapóajtón, aztán Grat segítségére siet. A kapitány egy szablyával hadakozik és már nincs jó állapotban, igencsak ráfért a segítség.Merix is felrepül, hogy egy kis háttértámogatást nyújtson Belfinek, aki kivételesen jó néven vette, hogy Mernyák rajta keresztül lövöldöz. Lent a többiek azon tanakodnak, hogy kétfrontos támadást kellene indítani, de erről gyorsan lebeszélem őket. (A csata után volt csak elég idő, hogy elmagyarázzam nekik, hogy ha lent beszabadult volna valami komoly ellenfél, az nekünk inkább ártott volna, mint használ. Belfin kívül bárkit fél kézzel (pontosabban 4 kézzel) a tengerbe hajíthattak volna.)

 

Inkább kérem, hogy tegyenek fel engem is a fenti szobába. Azt hittem jobban állunk: Belfegor több, nyíl ütötte sebből vérzik, a hadozee meg alig áll a lábán.

A fedélzetre kinézve szomorú kép fogad: a fedélzeten lévő matrózok eltűntek és a pikkelyes lények hemzsegnek mindenhol: hirtelen 5 kicsit és 3 négykezű óriás mutánst számolok össze. A legénységi kabinban a legénység maradékát éppen most vágják le, de sincs sok esély a megmentésükre, mivel a legénységi kabin tetejéről egy négykezű íjászmester iszonyú zárótűz alá veszi a terepet. Pillanatok alatt 4 hajszálpontos lövést tud leadni a 2 íjából. Egy másik íjász (ez normál méretű) is lövöldöz ránk, de kisebb sikerrel. Merix már megsebezte az íjászmestert, de ez nem hatotta meg túlzottan.

Belfi egész sikeresen küzd a kapitányi kabin ajtajánál lévő kisebb tengeri ördögökkel, míg be nem kapcsolódik egy mutáns birkózóbajnok a küzdelembe.

mutans_tengeri_ordog.png 

Sajnos mikor felérek, már csak 1 varázslásra van időm, utána mindent beborít a birkózóbajnok csendgömbje. Hát ezt meg hol szerezhette? Egy lassítás varázslattal próbálom megfékezni az íjász mutánst és több kicsit, akik a legénység maradékával küzdenek. Sajnos csak 1 kis tengeri ördögöt tudok lefogni.

Eközben a kapitány a földre hull egy újabb nyílvessző sorozat után és a birkózóbajnok meg ráveti magát Belfegorra és sikeresen leszorítja. Többen is benyomulnak a kabinba, és kénytelenek vagyunk a hátsó falhoz hátrálni Merixszel.

 

Verna lentről még elvarázsol egy Gyorsítást, aztán őket is beborítja a csend. Látom, hogy az a mutáns, aki eddig a csapóajtón ült, szintén fegyvert ránt és elindul felénk. Csak közelről veszem észre, hogy nem is akármilyen fegyvereket szorongat: 4 kama van a 4 kezében. Én hallottam már egyet, s mást a szerzetesek harci technikáiról. Az tuti, hogy ha ez itt elkezdi osztani a halált, akkor nagy szarban vagyunk.

 

belfegor_lovag.pngÉppen azon gondolkodok, hogy mintha a csata elején pont azt fogadtam volna meg, hogy nem kerülök a csata első vonalába, mert a végén még cápaeledel lesz belőlem, mikor fordul a harci szerencse. Előbb Merix boszorkánysugara csapódik a birkózó tengeri ördög mutánsba, majd Belfegor harci őrjöngésbe kezd, kiszabadítja magát a birkózóbajnok szorításából és 2 csapással miszlikbe aprítja. (kb. 50 hp-ja volt) EZ IGEN, IGAZI SÁRKÁNY LÉGIONISTA! AZ ÉN HAVEROM! Mert mint köztudott: GNÓM ÉS FÉLORK KÉT JÓBARÁT!.

 

Miután Belfi ráadásként fordulásból még egy kisebb karmos alakot is kettévág, úgy látszik elmegy a kedvük a folytatástól. Az íjász mutáns intésére a megmaradt 2 kisebb ördög és a kamás is a korlátnál terem és az íjász után a tengerbe vetik magukat.

 

Éjszaka a sötétben nem sok esély lenne üldözni őket. Sokkal fontosabb, hogy megnézzük ki maradt életben a legénységből ill. a tengeri ördögökből. Meg kéne tudni mi végre támadtak ránk…

 

 

 


Ötletek, elvarratlan szálak

  •  

 

Személyek

CSAPATNAK FONTOS

  •  

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  •  

 

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

  •  

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  •  

 

House rules

  •  

 

Legyőzött/megismert ellenfelek

  • sahuagin (tengeri ördög)
  • 4 karú sahuagin mutáns

 

 

jelmagyarázat:

  • ez a szál már megoldódott vagy az infó már fenn van a wikin
  • hiányzik a wikiről
  • külső dokumentum jelölése
  • pontosítandó

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr417164235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása