időpont: 2019.02.27.   Helyszín: Ambrus u. (Sanci kérója)

Mátyás, a Tisztaszívű visszaemlékezései alapján

YK 1016, Nymm (VI. hó), 24. nap délután 2. harang után

Korth, Karrn mauzóleuma (ill. álmunkban Sharnban járva a Jegyek háborújában)

Solirion az Álomtörő

(OOC.: Az dobhatott a wound-jára egy soak rollt akinek még maradt benije az előző alkalommal, így senki sem lett sérült)

A felettünk lévő két emelet leomlott, így a hetedik emeletről egyből eljuthatunk a kilencedikre. Grokk a csapat mászója mászik elől, és Patkányt emeletenként felhúzza egy kötéllel. Közben látom, hogy alul sok sárkányjegyes néz minket. Erre leeresztek egy nyílvesszőt. Sajnos nem talál el senkit. Még egyet lövök és látom, hogy a megcélzott íjász mellkasába beleáll a nyilam és elterül. Erre már jópáran felfigyelnek és egy tűzlabda is felrepül, ami elől én okos módon már korábban behúzódtam. Felér Grokk és Patkány és Grokk mindenkit felhúz egyesével a kötélen. Ezalatt Patkány előremegy felderíteni. Amikor én is feljutok, kilépek a párkányra lövésre ajzott íjammal. Ekkor vagy 14 nyíl és egy mágikus lövedék repül felém, de szerencsére egyik sem okoz bennem nagy kárt. Azért egy kicsit megsérülök. Szerencsére még vissza tudtam kúszni a párkányról elkerülve a következő lövéssorozatot.

Patkány visszatér és elmondja, hogy mit látott. Egy ajtó mögül 2 ember hangját hallotta, egyik sietteti a másikat, a másik pedig valamivel erőlködik. A folyosó végén jobbra meg valaki megpróbálja megfélemlíteni ellenfeleit az alábbi szöveggel: ”Úgy sem tudjátok megvédeni, mert jön az erősítés és majd jól kinyírnak titeket hahahaha!”

A csapat úgy dönt, hogy először az ajtón nyitunk be Szikla vezetésével. Szikla benyit. Semmi sem történik, csak az, hogy még jobban sietteti az egyik hang a másikat. A terem ahova belépünk elfordul jobbra, aztán balra. Szikla halad elől, a többiek követik és persze Grokk a legutolsó. Amikor Szikla befordul balra akkor arcán kiül a harci vágy, mert meglát két sárkányjegyes katonát, akik közül az egyik egy kútból éppen egy kötelet húz föl (természetesen nem aberráns sárkányjegyesek). Belém is juthatott ebből a harci vágyból (OOC: jokert húztam), mert előremegyek Szikla elé és egy gyönyörű lövéssel leterítem a kötelet húzó katonát (a nyílvessző átlövi a torkát). Utána hátralépek. A kútból kisebb zuhanás hangja hallatszódik. A másik harcos ezen bedühödve rám rohan és megpróbálja elvágni az én torkomat. Ütése a páncélomról pattan vissza; erre én a szemébe nevetek. Tűznek elfogytak a varázslatai, ezért megpróbálja megfélemlíteni a katonát, ami sikerül, de nem valami hatásosan és utána rádobja a tőrét, ami elmegy a feje mellett. Utána Suttogás próbálkozik a megfélemlítéssel, ami neki nagyon jól sikerül és látszik a katonán, hogy teljesen maga alatt van. Ezután Szikla egy ütéssel leteríti.

A kútból lassú mászás zaja hallatszik. Szikla odalép a kúthoz és látja, hogy csomó katona próbál felmászni egy kötélen. A legfelső katona, mikor meglátja Sziklát, ”dögölj meg”-gel üdvözli, de hamar beláthatja, hogy nem a legjobb húzás volt tőle, mert semmit sem tud kezdeni az új ellenfelével. Szikla törpe bárdjával gyorsan elvágja a kötelet. A kút elég mély lehetett, mert vagy száz méterrel lejjebbről haljuk a lehulló katonák puffanását. Amíg Tűz és Suttogás átkutatja a hullákat, addig a csapat többi része visszamegy a folyosóra. Ekkor egy halk hangot hallok a keleti falban. Nem igazán tudom kivenni, hogy ki az. Patkány megy előre felderíteni. Amikor meglát egy gnóm varázslót, ráismer a hangra, aki megpróbált itt valakit megfélemlíteni. Rájön, hogy ellenség, előrelép, és beleereszt egy nyilat, amitől kicsit megsérül. Erre Szikla elhasználja a sárkányjegyét, egy nagy mágikus kéz keletkezik előtte és a kézzel együtt előrevonul. A varázsló a Moirák ereje által (benny-t használ) legyűri a sérülését és egy tűzlabdát dob a csapatra. A tűzlabda Sziklát,Grokkot,Patkányt és persze engem talál el. A többiek megússzák, mert még a két hullát kutatják át. Szerencsére mindenki el tud ugrani valamennyire előle így nem kapunk akkora sérüléseket. Grokkot kivéve mindenki megégett egy kicsit. Két íjász jelenik meg, akik Grokkra lőnek, mert Szikla a földön fekszik. Az egyik megtalálja Grokk gyenge pontját és telibe lövi a harcos bordáját, aki fájdalmában felszisszen és ordibálja: Milyen veszélyes helyzetbe kerültem. Suttogás előjön és megpróbálja elaltatni a mágust és a két íjászt. Furcsa módon a mágust sikerül a két íjászt nem. Közben őket a túloldalról is lövik. Addig a csapat sérült tagjai új erőre kapnak. Szikla odalép az éppen szundító mágushoz és egy jól kimért ütéssel levágja a fejét. Ezután Szikla az alábbi szöveget mondja: Adjátok meg magatokat, mert akkor nem ölünk meg titeket! Különben mind meghaltok!

Erre megadják magukat. A folyosó fojtatásánál kisebb barikád és némi füst. Mögüle hangokat hallunk. Megkérdezik: Kikkel vagytok? Válaszolunk: Az Álomtörőt szolgáljuk.

Kiderül, hogy ők az Álomtörő testőrei, parancsnokuk Roppantó. Ezután arra kérnek minket, hogy állítsunk föl blokádot és legyünk mi az elővéd. Szikla megpróbál velük alkudozni, hogy engedjenek föl minket, mert ez nagyon fontos. Nem hatja meg őket. Így Szikla beleegyezik, hogy kialakítjuk az első védelmi vonalat. Eközben visszamegyek oda, ahol a hangot halottam. Ott még egyszer hallgatózom, és akkor már megértem, hogy mit mond a hang. „Szabadítsatok ki engem!” Odahívom Sziklát és Patkányt, hogy ha bármi baj van, tudjanak nekem segíteni. Patkánnyal titkos ajtót keresünk a falon, amit elég gyorsan megtalálunk. Az ajtó egy börtönbe vezet, a hang az egyik cellából jön. Megkérdezzük tőle, hogy kivel van mire ő a sárkányjegyeseket mondja, tehát nem a szövetségesünk. Ekkor mindenkit odahívok. Eközben Tűz Grokkal azon alkudozik, megölheti-e az íjászokat. Az ogre nem engedi, mert a Főnök megígérte, hogy nem esik bántódásuk. Ezért Grokk ”elaltatja” őket és a hóna alatt hordozza az alélt testeket, nehogy Tűzifa megégesse őket. Tanakodunk, hogy mi legyen a fogollyal és én megkérdezem a blokádnál állókat, hogy kicsoda, micsoda a fogoly, és beszámolok a kinyitott ajtóról is. Válaszukból az derül ki, hogy az az Álomtörő magánbörtöne veszélyes foglyokkal és semmi keresnivalónk sincs ott. Hozzáfűzik, hogy gyorsan csukjuk vissza az ajtót. Így is teszünk. Míg mi a börtönben dolgoztunk, Suttogás meggyőzi Roppantót hogy engedjenek föl minket, mert ez nagyon fontos és bízhatnak bennünk. Suttogás fáradozásainak köszönhetően és az én nagyszerű börtön akciónk miatt továbbengedek minket. Főnök azzal zárja le az elf foglyok ügyét, hogy Roppantóékra bízzuk az íjászokat.

Közben Patkány beszól Főnöknek, ami nem teszik Grokknak, bár a törpét annyira nem érdekli az ügy. Kisebb vita alakul ki; Patkány addig keménykedik, míg az ogre egy mozdulattal kettétöri a halfling íját. Patkánynak el kell vennie az elfek íját és be kell számolnia ezzel a történettel a kapuőröknek is, akik kicsit furcsán néznek rá.

Felmegyünk a legfelső, tizedik emeletre, ahol 2 óriás szúnyogot és egy óriás méhet látunk, amelyek éppen az őrök vérét szívják. Ezek a lények a Vadalis ház által lettek tenyésztve. Mivel mindenki még a törött íj miatt vitatkozik ezért én – Tűz javaslatára – megpróbálok a szúnyogokkal kapcsolatot felvenni a barátkozó hangjukat használva, ami a cíc cíc cíc. Erre ezek a tapló rovarok, mivel a Vadalis ház tenyésztette őket és ezért nem viselkednek úgy, mint a normális állatok, rám támadnak (pedig rám az állatok csak úgy nem szoktak támadni). A méh támad meg először, ami egy nagyot szúrna belém, ha a Moirák erejéhez nem nyúlok. Így Villámreflexekkel hajolok el.

Ezzel a taktikai lépésemmel elérem azt, hogy abbahagyják a vitát. Így mindenki elindul előre. Én hátralépek és az óriás rovar megpróbál megcsípni, de nem sikerül, így bele tudok ereszteni egy nyilat. Fájt volna neki, hogyha nem használja ő is a Moirák erejét. Így lepattant a kitinpáncéljáról (18 dmg ment a kukába brühühű). Tűz egy jól irányzott tűzpamaccsal eléget egy szúnyogot, aminek eléggé megörül. Mindenki próbálja a méhecskét agyonütni, de mindhiába. Suttogásnak egy zavarodottság varázslattal mindkét lényt harcképtelenné teszi. A méhecske le tudja gyűrni, de a szúnyog nem. Következő célzott lövésemet a méhbe lövöm, ami nagyon jó helyen találja el, mert a Moirák ereje is elhagyja és így egy komoly sérülést szerez (OOC: dmg 23-mal csak 1 wound!). Eddig senki sem tudta megsebezni a lényt rajtam kívül!!! Ekkor Szikla egy olyan pusztító csapással teríti földre a szörnyet, hogy az egész torony beleremeg. Mindenki ledöbben. Ezután Patkány végez az utolsó szúnyoggal. Tanakodunk, ezek a lények hogy kerülhettek ide. Valószínűleg a betört ablakokon át.

A folyosó vége balra kanyarodik és a kanyarulatban egy nagy ezüstsárkányos szobor áll. Ahogy befordulunk, 2 ajtót veszünk észre; egyik fölött felirat: "Az Álmok nem varázslat révén valósulnak meg, hanem kemény munka, eltökéltség és veríték árán." Belülről valaki hív minket. Mi engedelmeskedünk és bemegyünk a terembe.

Az Álomtörő háttal áll nekünk. Aztán megfordul és megismerjük: Solirion áll velünk szemben. Kezében egy dobozt. Tehát Solirion az Álomtörő!!! A dobozt átadja Sziklának és az alábbi üzenetet mondja: Már vártalak titeket. Most vigyétek el ezt a dobozt a Ragály Úrnőjének, mert ezen múlik minden. Most elteleportállak titeket a Lázadó tornyához. Egy pillanat múlva egy másik torony aljában találjuk magunkat. A csapat rohan felfele, üldözők a nyomunkban. Először Suttogást lövik le egy nyílvesszővel, de Szikla mondja, hogy nincs időnk, így ott hagyjuk. Engem átszúrnak egy kardal, de Szikla megy tovább megállás nélkül. Patkány az egyik saroknál eltűnik. Tűz már a legelején, amikor meglát egy Deneithet, ott marad és megpróbálja megölni. Persze szinte azonnal végeznek vele. Grokkal a sokaság nem nagyon bír, de egy idő után már őt is eltiporják, de mondja Főnöknek, hogy haladjon tovább. Így valahogy Szikla felér a torony tetejére, több sebből vérzik. Ott már várja a Ragály úrnője. Szikla átadja neki a dobozt azzal az üzenettel, hogy az Álomtörő küldi. Ekkor megszűnik az álom és felébredünk az igazi testünkben.

Viszont az emlékeinkbe beleégtek a Jegyek Háborújának álmunkban átélt eseményei.

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr1614670625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása