001. alkalom – Villám parti

Összeáll a csapat - beiratkoztunk a sharni Morgrave Egyetemre

Utcai támadás a Center Bridge negyedben

 

Játék valós időpontja: 2010. 03. 10.

Helyszín: Varga Viktor – Bp., Kunigunda u.

Jelen vannak: Attila (DM), Sanci, Nándi, Varga Peti, Varga Viktor

 

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, barbár), Alicia ir’Degard (human nő, Dol Dorn hívő Favored soul), Villám Skoradalavan (wisper gnome ffi, wizard), Verna Tealeaf (wisper gnome nő, rogue), Nazzod (half-orc ffi, druida)

 

YK 998, Barrakas (VIII.) hó, 17. nap, Zol (3.)

 

Végre beiratkoztam az EGYETEMRE!!!

Kár, hogy az öreg Rókus mester arról nem szólt, hogy a tudományos lelkesedésem mellett legalább olyan fontos az egyetem elvégzése érdekében ha

a) fölösleges aranyhalmokkal megpakolva érkezek Sharnba, hogy valami normál lakóhelyet kibérelhessek

b) rendelkezek valami fix pénzkereseti lehetőséggel, amiből a lakhatásom igencsak borsos költségeit finanszírozni tudom.

De szerencsém volt, mert már a beiratkozásnál összeismerkedtem pár jóravaló emberrel. És később nekik köszönhetően ingyen koszt-kvártélyhoz jutottam. (De erről majd később.)

Éppen azon törtem a fejem, hogy mihez is kezdjek magammal a beiratkozás után, mert már alig hirdettek szobát, mikor pár szimpatikusan és hasonlóan határozatlanul lődörgő alakot vettem észre a Lareth csarnokban. Szóba elegyedtünk és úgy döntöttünk, együtt próbálunk szállást keríteni.

 

  • Sanci: Alicia ir'Degard, alias „szőke lány”. Ember nő, Dol Dorn követője (Favored Soul). Aundair egyik vidéki udvarházából származik. Vörös scale mail-t és pajzsot visel. Kardja és számszeríja van. Csinos pofika, szőke, hosszú haj, kék szem. Ezen felül olyan a bicepsze mint otthon Bika Marcinak a combja.
  • Varga ViktorNazzod, a Kapuőrzők (Gatekeepers) rendjéből. „Bluktaar”. Fél-ork férfi, druida. Shadow Marches messzi vidékéről származik. Kígyója is van: Rudi. Kivert bőrpáncélt visel +  bőrpajzsot + bunkót. Magas, koszos és egy szörnyű sebhely torzítja el a vonásait (hiányzik az orra!). Ő is jó kötéső fickó. Ezzel együtt szimpatikus figura, úgy látom a tudást nagyra becsüli.
  • Varga Peti: Verna Tealeaf. FAJTÁRSAM, sőt ALFAJTÁRSAM! Egy suttogó gnóm nő, lótifuti. (Rogue). Érdekes módon Zilargóból származik (pedig úgy tudtam, ott nemigen vannak suttogó gómok). Bőrpáncélja, számszeríja és rapírja van. Be kell valljam elég helyes csaj.
  • Hawk: Belfegor Bhatta'waag. Half-ork férfi harcos (Barbarian). Ő is a Shadow Marches-ból származik. Dol Dorn követője. Kivert bőrpáncélt + pajzsot + dárdát + kardot visel. Magas, ronda és az ő bicepsze kb. olyan mint Bika Marci combja kétszer.
  • Nándi: Villám Skoradalavan. Suttogó gnóm férfi varázsló (Wizard). Rókus mester tanítványa, a könyvek megszállottja. Breland egyik távoli falucskájából származom. Páncélom, fegyverem nincs. Utazó ruhát és szürke köpenyt hordok. Magas, vékony, barna hajú, kék szemű, kecskeszakállas. Bicepszem Bika Marci bicepszének a fele, és ezzel Vernát még mindig magasan verem.


/Bár ő csak később csatlakozott hozzánk, de a könnyebb átláthatóság kedvéért ide írom fel:

  • ThomasMerix Bratt. Ember férfi, harcos. (Valójában changeling warlock.) Nem árulta el, hogy merről származik… Bőrpáncélt és buzogányt hord. Na ő se veri le Belfegort szkanderben. Jó megjelenésű fickó./


Első ránézésre nem gondoltam volna, hogy ők is tudományos karrierben gondolkodnak, de a látszat csal, ugyanis rövid beszélgetés után kiderült, mindenki – velem az élen – alig várja, hogy megkezdhesse az Arkánikus tanulmányokat.

Zuhogó esőben próbáltunk valami szállást találni magunknak, de nem sok sikerrel. Épp a Center Bridge negyedben jártunk, mikor hangos halálsikolyra lettünk figyelmesek. Egy összecsukló alakot láttunk meg ill. azt, hogy gyilkosa épp átugrik a hídon és a mélybe veti magát. Kiderült, hogy egy szervízfolyosóra ugrott le. Verna, Alicia, Nazzod és jómagam az üldözésére indultunk. Fent a hullánál csak Belfegor maradt, akit támadás ért. Alicia macskafürgeséggel mászott vissza hozzá segíteni. Mi pedig a menekülő után vetettük magunkat, de rövid rohanás után mi is a fenti csatához értünk: egy csuklyás Warforged harci baltát lóbálva rohamozta Belfegort, hátulról egy Shifter számszeríjász segítette.

Belfegor kisebb karcolást szerzett, de utána harci lázban egy csapással kettészelte a Warforged-ot (Mithril szitakötő vált le a testéről!). Ezután a menekülni próbáló shiftert közös erővel elkaptuk.

A városi őrség megérkezett. Dolom őrmestert két alabárdos kísérte. Most hogy már túl voltunk a nehezén piszokul eljátszotta a kemény fiút.

Dolom őrmester 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenkinek ellenőrizték az okmányait. Sajnos Verna nem bírt ellenállni a kísértésnek és még az őrök érkezése előtt lenyúlta a hulla zsákját. Ez sajnos a motozásnál kiderült. Az sem segített, hogy előkerült egy tanú, aki sötét és eső dacára látta a gyilkosságot is (ez jól jött, mert így nyilvánvalóvá vált, hogy mi a valódi gyilkossal végeztünk, társát pedig elkaptuk), viszont azt is látta, hogy Verna elvett valamit a hullától.

Szerencsére Alicia meggyőzőereje és Verna improvizálási képessége kihúzott minket a pácból.


Ötletek, elvarratlan szálak

  • Gyilkosságról többet megtudni
  • Mithril lényről megtudni, mi is az
  • Szállást találni 

Személyek

CSAPATNAK FONTOS

  • Larrian ir'Morgrave – Morgrave Egyetem jelenlegi Mestere
  • Dolom őrmester – törpe férfi harcos; Sharn városi őrség

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • Lord Lareth ir'Morgrave – Morgrave Egyetem alapítója (738 YK)
  • Awgram Tashdak – törpe, Morgrave Egyetem adminisztrátor – nála iratkoztunk be
  • Rókus mester – Villám gnóm oktatója

 

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

  • Sharn: Felső Menthis Plató => Egyetemi negyed
  • Morgrave Egyetem (Sharn: Felső Menthis Plató => Egyetemi negyed => Dallanan Torony) 3 akadémiája: Tudományos, Hadi és Mágikus
  • Commons (Sharn; Breland Spire tetején) – hatalmas, nyitott vásártér
  • Firelight negyed (Sharn; Alsó ill. Középső Menthis Plató) – piroslámpás negyed
  • Center Bridge negyed (Sharn; Alsó Menthis Plató) – Bonal Gelden-t itt gyilkolták meg (a Kelsa Torony mellett)


CSAPATNAK NEM FONTOS

  • Lareth Csarnok: Morgrave Egyetem Dallanan Torony tetején található, itt van az adminisztráció 

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr922487956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása