YK 1010, Barrakas hó 5. nap, délelőtt

- Nazzod narratívája - 

Egy troll és három goblin!- ordítom, ahogy visszavedlek normál alakomba. A rövid idő alatt, mióta képessé váltam az alakváltásra, kezdek hozzászokni az átalakulás okozta szédüléshez és émelygéshez. - Kettő worgon, egy farkason, azonnal itt lesznek - teszem még hozzá, miközben próbálom összeszedni magamat.
- Troll? - Belfegor értetlenül pislog rám, de közben öntudatlanul is előhúzza hatalmas kardját.
- Segítek: akkora, mint egy vén mocsári bivalybika, csak vérszomjas, szétmarcangol ha a karmai közé kaparint. Ja, és mellesleg a sebei igen gyorsan beforrnak. - Legalábbis Kona Erran professzor asszony ezt mondta az egyik egyetemi osztálykirándulásunkon, ahol szokás szerint egyedül én figyeltem csak az egykori druidára, míg a többiek a fák között számháborúztak.
Belfegor kissé hitetlenkedve bámul és megnyalja a szája szélét. Alicia lehajtja sisakja rostélyát és kecsesen felveszi a védekező pozíciót. Merix kihívóan mosolyog, majd int Keltisnek, mire a botcsinálta tudós köpenyét szorosabbra húzva maga körül a hátunk mögött álló fák közé siet elbújni. (Villám utólagos bejegyzése: ez itt egy anakronizmus, mivel ekkor Keltis még a Sasfészekben pihent. Nazzod szellemeket láthatott.) Villám idegesen törölgeti okuláréját - Nem biztos, hogy harcolnunk kell, motyogja és jelentőségteljesen Merixre néz. A boszorkánymester a szemeit forgatja.
A kitörő veszekedést hangos csörtetés zajai fojtják el. A tisztás északi végén megjelenik a hegyomlás-szerű, aránytalanul hosszú végtagú óriás, mögötte három goblin lovassal. Dermesztő mély hangon recseg valamit a hínárszínű bestia. A farkason ülő goblin sivító hangon rikácsolva oldalsó kitérőre ösztökéli hátasát.

orcriderbyzsoltkosa.jpg


- Támadni készülnek, azt parancsolta, ne hagyjanak minket menekülni - Merix kissé kárörvendően pillog Villámra.
- Próbálj meg tárgyalni, - nézek rá, de nincs sok meggyőződés a hangomban, a páncélom alatt lévő sámán-medált simogatom.
Merix vartyog valamit, mire a troll és a goblinok megszaporázzák lépteiket.
- Mit mondtál? - sziszegi Alicia a sisakja alól
- Jobb belátásra akartam téríteni őket, - vág ártatlan képet Merix.
- Miért támadtok ránk? - Villám meglepetésemre orkul sipítozik, vékony hangján súlytalanul gördülnek le felmenőim nyelvének szavai.
A támadók lendülete nem törik meg a vádlóan hadonászó varázsló társam szavaira, ezért egy pillanatra behunyom a szememet és röviden koncentrálok a medál és a köztem húzódó finom spirituális fonalra.
Az azonnal anyagiasuló worg habzó szájjal veti magát a rohamozó óriásra. A goblinok gyakorlottan szétválnak és íjaikból lövéseket eresztenek meg irányunkban. A troll meglepően fürgén elkerüli a szellem-worg harapását és egy hatalmasat csap az állat bordáira, felborítva azt. A sebtiben kilőtt goblin nyílvesszők szerencsére messze elkerülnek minket, de felettébb idegesít, ha céltáblának néznek, ezért a következő igémmel íjaik szarvát vetemítem meg, használhatatlanná téve fegyvereiket.

goblin_sniper_by_sumerky-d3ewxos.jpg

 

Közben a troll szörnyű agyarait worgunkba mélyeszti, hogy végezzen a sebzett lénnyel. Belfegor ekkor ér oda és kardját fenyegetően suhintja a behemót felé, elterelvén a troll figyelmét a totemállatról.

- A kurva anyátok! - megpördülve Villámot látom a földön fekve kiabálni, fölötte két acsargó worg és buzogányát lóbáló lelkes lovasaik próbálják tudós barátom agyvelejét ontani. Felmérem a csatát: Merix, Belfegor, Alicia és a worg a trollt tartják sakkban, úgyhogy a nehéz helyzetben lévő varázsló segítségére sietek. Hol lehet a harmadik goblin, fut át a fejemen, miközben husángommal keményet ütök az egyik worg nyakára, egy időre megkönnyítve a feltápászkodni igyekvő Villám helyzetét. A bozótból, amerre a harmadik lovas kerülni kezdett dühös goblin-kiáltás hallik, majd rá válaszul hasonlóan dühös farkas-morgás. Nincs időm ezen morfondírozni, a worg lovasok figyelmét igyekszem magamra vonni, hangos ordítozásommal és husáng-lóbálásommal. Villám kihasználja támadói pillanatnyi elbizonytalanodását, arrébb kúszik és feltápászkodik gyér aljnövényzetből.

A többiek felől dühös morgás, szitkozódás és harci kiáltások szűrődnek be koncentrációm mezsgyéjébe. Odapillantva látom, ahogy a Merix kezéből kicsapódó lidérc-lövedékek megsebzik a bestiát, miközben Belfegor a pajzsával és kardjával igyekszik blokkolni a látszólag igen morcos lény halálos csapkodását.
105357.jpg

Próbálom távol tartani magamtól a goblinok buzogányait és a worgok kaffogó állkapcsait, minden energiámat a védekezésre fordítom. Oldalról a bozótosból előtűnik a harmadik goblin, de esze ágában sincs a harcba kapcsolódni, inkább pánikszerűen menekülni próbál a mögüle kirobbanó farkas elől. Esélye sincs: korábbi hátasa előbb ex-gazdája göcsörtös lábainak inát szakítja, majd a lerogyó goblin nyakát kezdi marcangolni.

Hirtelen színes fények terítik be az előttem küzdő goblinokat. Ezt már ismerem! - röhintem el magam, ahogy a worgok és lovasaik mozdulatlanná dermednek. Elismerően pillantok a mögöttem feldúltan ziháló Villámra, majd közelebb lépek, hogy végezzek a mozdulatlanná igézett ellenséggel.
Younger Zannandore.jpg

A troll egyik vagdalkozó csapása nyomán Alicia jobb oldalán széthasad a páncél. A papnő hangos nyögéssel hátrál pár lépést, vére már a bokája magasságában csordogál lefele. Az addig összehangolt védelmen keletkező rést kihasználva a troll szétzúzza a harcias worgunk agyát, mire annak teste nyomtalanul eltűnik. Belfegor fogást vált a pajzsán és belép a résbe, alkalmat teremtve Merixnek egy újabb lidérc csapásra. A troll testén tátongó sebek szemmel láthatóan záródnak össze. Alicia koncentrál, talán sárkányistenéhez imádkozik? A lány a troll mellé lép (megőrült??), elhajol egy hadonászó csapás elől és kezével megérinti a bestia hátát. Fülsiketítőt üvölt az óriás, valószínűtlenül nagy seb fakad a gerince magasságában Alicia érintése nyomán. Kissé hátra tántorodik, ekkor éri egy sistergő villámcsapás. Gnóm varázslónk harciasan mereszti szemeit, kezéből még mindig apró szikrák ugrálnak. A troll felbődülve iszkolni próbál, de Merix leteríti pár lidérc lövedékkel.

Eközben gyorsan ártalmatlanná teszem a goblinokat és a worgokat Belfegor segítségével.

A kissé arrébb várakozva felénk bámuló farkas felé közelítek. A mancsai alól lovasának megtépázott maradványai tűnnek elő. Hogyhogy nem szaladt el? Különleges állat.
fantasy-wolf-pin-d-hd-on-pinterest-435757.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr915530985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása