176. alkalom / 2. rész

A tetszhalott

 

Helyszín: RPG weekend No 10 – Bp., San Marco u.

2014. november 29.

 

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

A Sárkány Légió vezetői: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1 barbár - L4 harcos - L1 Holy Liberator), Alicia ir’Degard (human nő, L6 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L6 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L6 beguiler), Nazzod (half-orc ffi, L6 Gatekeeper druida), Merix Bratt (changeling ffi, L6 warlock)

 

- Anton-Villám feljegyzései -

 

Lhazaar Hercegségek, Cape Far félsziget, Dreadhold vára falai előtt

 

Ld. átvezető szöveg: 176. alk. Ragyogó szellő dalai: Harmadik ének

  •          Dreadhold börtönsziget erődjének rövid bemutatása látvány ill. védművek szempontjából
  •          A Királyi Citadella  hajnalban elhangzott felajánlásának megerősítése
  •          A terv: ma este Merix bevonul, mint Wandra elítélt, holnap reggel kiengedik. Találka Merixszel egy közeli titkos öbölben egy halászhajón.

 

YK 1015, Sypheros (X.) hó 4. nap este

 

Ireth átcsónakázott Merixszel a börtönszigetre, majd kb. 1 óra múlva visszatért. Azt állította, hogy minden a legnagyobb rendben, már előkészítette az érkezésünket ill. intézkedett afelől, hogy valaki átvegye tőlünk megőrzésre a két kis égi csónakot.

 

Ezt követően mi is átkelünk a szigetre: 2 warforged csónakos evezett át velünk a több száz méter széles tengerszoroson. Irány az erőd: befelé könnyen haladtunk. Fura érzés volt, mikor becsukódtak mögöttünk a rabot soha el nem engedő kapuk.

 

Mire a Khundarak ház adminisztrációs tisztje, Torzad Durbannek elé kerültünk, addigra már mindenki átesett 3 agyturkászáson. Ireth átadott neki egy csomó dokumentumot. A középkorú törpe különösen szúrós szemmel méregetett engem és Vernát is, de végül a mi doksijainkat ugyanúgy elfogadta, mint a többiekét.

 

Egy 8 személy elszállásolására alkalmas, tiszta, egyszerű szobába vezettek minket. Itt kellett maradnunk egész éjjel. Szerencsére a rossz előérzeteink nem jöttek be és simán telt az éjszaka.

 

YK 1015, Sypheros (X.) hó 5. nap

 

Reggel bekaptunk pár falatot majd csatlakozott hozzánk Merix. Gyorsan leellenőriztük, hogy nem egy ál-Merix-et kaptunk-e vissza, de szerencsére tudta az előre megbeszélt „Szegény Lecsó! Szegény Lecsó! Odavan-odavan!” jelmondatot. Ki a kapun (Huhhh!) és irány a titkos öböl, ahol egy karavella várt minket. Nem éppen halászhajó és a legénysége se 3 fő, mint amit ígért Ireth, de reméltük az csak jót jelenthet, ha ilyen gyorsan feljavult a szállítás színvonala.

 

ld. 176. Kövér Bálna alaprajza (Main deck, Quarterdeck, Lower deck, Hold)

karavella.png 

Egy majomszerű lény (hadozee) üdvözölt minket. Grat vagyok, a Kövér Bálna kapitánya. Bemutatta az első tisztjét is, egy Pedro nevű fiatalembert.

Állítólag a hajó az egyik leggyorsabb a Hercegségek vizein. És ezen kívül a védekezésben sem utolsó: az orrvitorla mellett egy kőhajító szerkezet, míg a főfedélzeten (a főárboc árnyékában) egy balliszta körvonalait vettük ki. A legénység 10 főből állt. De a védelmi rendszer számunkra legfontosabb része egy piciny – állítólag Xendriken őshonos – majmocska volt: a kapitány vállán csücsülő pézsmamakiról azt mesélte, hogy 100 feet sugarú körben minden érzékelő mágiát negál. ÉLJEN!

 

Ireth félrehívott bennünket a kapitány kabinjával szemben lévő étkezőbe. A sikeres fogolykísérgetési küldetésért átadta a korábban megígért 500 gp-ről szóló váltót. Ezen felül (megmondom őszintén, bíztam valami hasonlóban és ezért próbáltam a lelkére beszélni) bejelentette, hogy a Központ jóváhagyott még egy 5000 gp-s vigaszdíjat, a hobgoblin támadás után kifizetett váltságdíj kompenzálására. Ez Breland, ez az én hazám! Alicia, figyelj és tanulj! Jóleső érzéssel simítottam végig a becsületgyűrűmet.

 

Ezután kértünk egy kis időt, hogy megtárgyaljuk, vállaljuk-e a küldetés folytatását. Ireth indulás előtt rövid időre magunkra hagyott bennünket, hogy döntésünket meghozhassuk. A tanakodás nem tartott sokáig: egyhangú IGENre voksolt az egész Sárkány Légió. Vvaraak pikkelypáncélja bűvös csábításának hogy is állhattunk volna ellen?

 

A visszatérő Ireth üdvözölte döntésünket és azonnal a következő feladatra tért. Gelderis Fizzlegringer gnóm korábbi kancellárt kell megmentenünk. Tegnap Merix álmérget vitt be a testében a börtönbe és sikeresen megmérgezte a gnómot. Az áldozatot ma reggel tetszhalott állapotban találták, de nem akármilyen módon: se mágikus, se világi módszerrel nem lehet megállapítani, hogy nem halt meg valójában. Várhatóan ma délben testét a tengerbe fogják hajítani a börtönerőd kijelölt sziklájáról. (Vagyis még kb. 2 óránk volt.) Hogy a vízben hemzsegő vércápák ne szedjék pillanatok alatt véres cafatokra, ott kell legyünk és ki kell, hogy mentsük. Arra is figyelnünk kell, hogy az erődből ne szúrják ki a mentőakciót. Ezenkívül az sem árt, hogy ha esetleg magához térne a gnóm, akkor ne fulladjon a tengerbe.

 

A hajó 8 mérföldre horgonyzott a börtönszigettől, a Cape Far félsziget keleti partján. Hamar rájöttünk, hogy szárazföldön nem sok esélyünk van időben odajutni, ezért hajóval indultunk útnak. A börtönszigetet a kereskedő és egyéb hajók nem közelíthetik meg jobban, mint 2 mérföld, ezért el is döntöttük, hogy úgy teszünk, mintha mi is egy ártatlan utazóhajó lennénk és csak körbevitorláznánk a sziget körül.

 

Míg a Kövér Bálna megfelelően megközelítette a szigetet, sikerült egy jónak tűnő mentőakciótervet összeeszkábálnunk. Nazzod óriás vízelementál formában fogja megközelíteni a helyszínt, az alábbi védővarázslatokkal felbuffolva:

  • Hide from Animals
  • Status
  • Mage Armor

 

176 Tengeri térkép a börtönsziget mellett

 

water_elemental.pngAz akció teljes sikerrel végződött. Nazzod elmesélte, hogy a hajótól gond nélkül eljutott az erődig. Mint képzett túlélési specialista, csak időnként kellett felbuknia a felszínre, hogy irányt ne tévesszen. Szerencsére az erős szél felkorbácsolta annyira a hullámokat, hogy ha a víz alá bukott, akkor nem vehették észre a partról.

A jelzett időben becsobbant a kövekkel lesúlyozott test a vízbe. Nem pont azon a helyen, ahol várta, de nem messze attól. A lábait több helyen megvágták, hogy a vér szaga odavonzza a cápákat. Meg is jelent 1 óriási és 2 nagy cápa. Szerencsére Nazzod még idejében megidézett egy hasonló (nagy) cápát, amely felvette a harcot a többivel. Ezek meg is zavarodtak annyira, hogy Nazzod gyors mozgását kihasználva megszerezze a testet és tovaússzon vele. Az egyik valódi cápa ugyan belekapott még a gnóm testébe, de ezt Nazzod menet közben meggyógyította. Szerencsére a gnóm nem ébredt fel, így a vízbefúlás nem fenyegette.

 

Nazzod ügyesen kiszámolta, hogy míg távol járt, kb. mennyit haladhatott a hajó és ügyesen visszatalált hozzánk. Gyorsan kiadta a testet, melyet Ireth a kapitány kabinjába szállíttatott. Csak röpke pillantást vethettem a kis testre, de annyit kiszúrtam, hogy úszóhártyák vannak az ujjai között.

 

Míg Ireth a vízignóm biztonságba helyezésével foglalkozott, mi visszavonultunk a fedélközben lévő kabinjainkba. Láttam, hogy Verna és Merix nagyon sutyorog valamiről, így rákérdeztem mi az izgalom tárgya. Kivételesen nem valami alantas pajzán témáról tárgyaltak, hanem Gelderisről. Végül úgy döntöttek, hogy megosztják velünk a titkukat.

 

Összegyűltünk a „szakszervezeti” szobában (Merix, Belfi, Nazzod) és először tisztáztuk a Sárkány Légió döntési mechanizmusát. A szakszervezet nehezményezte, hogy milyen alapon ígértem én meg Rowerolnak, hogy bevállaljuk a kiterjesztett küldit anélkül, hogy egyeztettem volna velük. Elmondtam, hogy nem volt választási lehetőségem, hiszen Rowerol azonnali döntést követelt és azt is kikötötte, hogy nem oszthatom meg a tudásomat a többiekkel. Végül megegyeztünk abban, hogy az ilyen helyzetekben a tagok dönthetnek a csapat nevében, de utána az első alkalommal – a lehetőségekhez mérten – kötelesek minden információt megosztani a többiekkel. Fontos viszont, hogy amennyiben morális szempontból kérdéses felkérést kapunk, vagy nincs kikötve a titoktartás, akkor ragaszkodni kell ahhoz, hogy egyeztethessen a megkeresett a Sárkány Légióval. Ezen felül azt is eldöntöttük, hogy ha egy adott helyzetben valaki csak 1 csapattaggal hajlandó tárgyalni, akkor az alap esetben én vagyok (elkerülendő a veszekedéseket). Végre egy kis bizalom! Úgy látszik, mégis van remény, hogy bebizonyítsam a világnak nemzetünk jóravaló mivoltát!

 

Ezután Merix és Verna előadták a sutyorgásuk témáját. Merix elmesélte, hogy ő már találkozott ezzel a vízignóm pofával tegnap este. Ő mérgezte meg! Elég fura módon történt: Merix megcsókolta a börtön szentélyében egy szobor lábát, majd később Gelderis is ugyanott csókolta meg a szobrot, így jutott az áldozat szervezetébe a tetszhalált okozó méreg. Ekkor közbeszólt Verna is. Merix testébe ő juttatta a mérget: miután azt hazudták neki, hogy én és Rowerol a küldetés előtt kötött szerződésben megegyeztünk Merix megmérgezéséről. A Dreadholdba érkezésünket megelőző éjszaka során (amit a barlangban töltöttünk) Verna beadott Merixnek egy kapszulát, amitől elkezdett habzani a szája. Merix fel is riadt, de a szájhabzáson kívül nem volt semmi baja, így Verna annyiban hagyta a dolgot.

 

feny_lovagja.pngElkerülendő a hasonló kellemetlen meglepetéseket, Belfi is szót kért. Ő a saját feladatát adta elő a csapatnak (szerencsére ez jóval kevésbé tűnt ártalmasnak a többiekre nézve, mint Verna mérgezéses művelete). Dol Dorn egyháza azzal a szent küldetéssel bízta meg, hogy kutasson fel egy szent ereklyét, mely a gonosz elleni harcban nagy segítségére lehetne az egyháznak. A Fény lovagjának fegyverzetét kell megszerezni, ami itt rejtőzik valahol a Lhazaar hercegségek valamely rejtett pontján. Hogy isteni küldetése alatt érezhesse Dol Dorn kegyét, különös áldást kapott: míg a szent célért fáradozik, képes lesz 12 alkalommal néhány körre (CON+3) saját magát duplikálni. Egyszerre 2 Belfegornak senki sem fog tudni ellenállni.

 

Nazzod is részletesen elmondta, miért is kapta meg az Elementál gyűrűt Kurran mestertől, amivel képest 12 alkalommal (vagyis most már csak 10 alkalommal) olyan módon használni a Shape change képességét, mint egy 20. szintű druida. (Vagyis képes akár óriási elementállá is átalakulni.) Azt fedezték fel a Mesterek, hogy a Kristálykorona csillagképben megjelent egy 8. csillag: a Groddó, a Halál hírnöke. Hosszas elemzés után arra a következtetésre jutottak, hogy ez az égi jel, összefüggésben lehet Nazzod következő küldetésével. Szerintük az várható, hogy heten indulunk el Nazzod társaságában (ez ugye igaz volt, mert Ireth is velünk jött) majd csatlakozik hozzánk egy 8. utas, aki romlást és halált hoz a többiekre. Hát nem túl fényes perspektíva! Reméljük, nem Gelderisre vonatkozik, abban meg különösen bízunk, hogy nem válik valóra, ha Nazzod minden kapuőrző tudását fókuszálja!

 

Mivel ennyire színt vallott mindenki, már csak Alicia volt hátra. Ő továbbra se nagyon bízott a többiekben, ezért egy adandó pillanatban félrevontam és úgy vontam kérdőre.

aasterinian_replica.pngAzt állította, hogy ő egy új Sárkányisten, a velejéig gonosz MÉTELY szektája ellen kell, hogy felvegye a küzdelmet. Ez a fekete sárkány Aasterinian legnagyobb ellensége és követőinek egy erős szektája valahol itt a Hercegségek területén vert tanyát. FELKUTATNI ÉS ELPUSZTÍTANI! NINCS KEGYELEM! Ezekkel a jelszavakkal írta körbe küldetése lényegét a mi kis szöszikénk. A nemes cél érdekében 12 alkalommal (egyszerre max. 6 percre) képes Alicica fiatal sárgaréz sárkánnyá (juvenile brass dragon) alakulni, úgy hogy megkapja annak minden képességét. De az átváltozás csak a Métely elleni csatákban használható!

Arra is felhívta a figyelmemet Alicia, hogy észrevette, mikor Ireth lopva megsimogatta a tetszhalott gnóm haját. Mérget vett volna rá, hogy nem most látja először az öreget és igencsak szoros szálakkal kötődhet hozzá.

 

Én is beszámoltam a többieknek a saját missziómról. Az én feladatom abban állt, hogy Piritárig jusson el a csapat és ott segítsünk a következő hercegválasztásnál. (Sajnos Ireth arra kért előzetesen, hogy minden részletet még ne mondjak el a többieknek. Ezt fájó szívvel megígértem, és ígéretemet meg is tartottam. Még szép!)

 

Irethtől négyszemközt más infókat is megtudtam, és ezek közül azokat, melyeket nem tiltott meg kifejezetten, az este folyamán megosztottam Aliciával. A legfontosabbak:

  • A kancellárnak már rég fel kellett volna ébrednie. Ez nagyon aggasztja.
  • Minden részletet az akcióról ill. annak további folytatásáról ő sem ismert, ezért vannak kisebb-nagyobb változások ill. váratlan fordulatok.
  • Várhatóan 5 nap alatt fogunk odaérni Piritárba.
  • Nagyon nem hagyott nyugodni, hogy miért üldöz(ött) minket ennyire Aundair. Azt felelte, hogy Wandra utolsó akciójában egy-két NAGYON fontos aundairi ember is kompromittálta magát. Ők mindent elkövettek, hogy elvarrják a szálakat. Állítólag ez most már megtörtént, így ezt a vonalat lezártnak tekinthetjük. (Szerintem inkább nyugtával dicsérjük a napot, pláne meg Aundairt!)

A többieket hagytam, hogy hadd rágódjanak a szakszervezeti alapszabályzaton. Gondolkodni úgyse fognak. Úgy tűnhet, mintha túl sötét képet festenék a többiek mentális képességeiről, de hát a tények magukért beszélnek. Épp fontolóra akartam venni Alicica rábeszélő szavaira, hogy valaki mást is vonjunk be a fontosabb dolgok megtárgyalásába. Erre mi derült ki Vernáról: egész éjjel egy vízignóm tengerésszel kufircolt, de olyan hangosan, hogy még aludni is alig bírtam. Ezek után a fenti beteges elképzelésemet (mármint, hogy a többiekkel komolyan beszéljek) gyorsan feledtem. Inkább Varrax-szal vettünk át egy-két új fejezetet a verbális komponensek elhagyásával történő bűbájmegidézés területéről.

 

YK 1015, Sypheros (X.) hó 6. nap

 

Ez egy nyugis nap volt. Ireth beszámolt a hajóút során várható veszélyekről:

  • Sahuaginok támadhatnak ránk. Ezek főként éjszaka aktív, vízben élő, gonosz szörnyeteg humanoidok. Cápákon lovagolnak és a jelzés nélküli hajókat szokták megtámadni.
  • Nappal inkább kalózok támadásától kell tartani.

 

A hajó védelmét úgy oldotta meg Grat kapitány, hogy halászhajónak álcáztuk magunkat: jópár hallal teli hordót hagytunk a fedélzeten ill. néhány „száradó” halászhálót is kifeszítettünk. A fedélzeten szolgáló matrózok öltözéke is az álcához volt igazítva.

 

A csapat gyorsan eldöntötte, hogy ha bármelyik fenti ellennel akad dolgunk, nem fogunk kegyelmezni. Vesszenek a gonosz teremtmények! Ha szörny, ha kalóz!

 

YK 1015, Sypheros (X.) hó 7. nap

 

Újabb eseménytelen éjszaka után reggel kikötöttünk egy kis faluban. Állítólag a készleteinket kellett felfrissíteni. Már akkor sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége. Mielőtt a kapitány partra szállt, annyit még elárult, hogy már Orgalos szigetének nyugati részén járunk és eddig jól haladtunk, vagyis továbbra is az várható, hogy 2 nap múlva este érkezünk Piritárba.

 

Reggel a csapat (kivéve Aliciát) a kapitánnyal együtt partra szállt. Én is velük tartottam, de nem sokáig. Látva, hogy Ireth nem tart velünk, gondoltam, kicsit utánajárok a titkainak. Egy alkalmas pillanatban a bokrok közé bújtam, majd láthatatlanul, pára alakban visszalebegtem a hajóra. Sajnos nem sikerült semmi érdemlegeset kideríteni. Pont mire visszaértem, szembe találkoztam Ireth-tel, aki a többiek után tartott egy bendzsóval a kezében. Jobb híján a kapitány kabinjába repültem. A tetszhalott ott feküdt az ágyon, továbbra is nagyon halottnak tűnt.

 

Ezután a hajón csak Alicia és én maradtunk. Vártunk, vártunk… Én Varraxszal elkezdtem az elmélkedést az Alakváltó felkutató bűbáj kikísérletezéséről: Tymyr Zoloo könyvének ide vonatkozó részét felolvastam tanítómnak. Nem jutottunk túl sokra, de musstagar assonga nnra crumassa (ami késik, nem múlik).

 

Fura érzés kerített hatalmába. Eddig Ireth úgy hajtott minket, mintha az életünkért rohannánk, erre most egész nap itt tivornyázott a csapat. Mert csak naplemente után keveredtek elő a nép. Hoztak jópár láda ételt és italt és végre elindultunk. A kapitány igencsak jó kedvben volt. Az emberei és társaim szintén. Az se vette kedvüket, mikor Grat közölte, hogy be kell hozni a lemaradást, ezért kivételesen éjszaka is menni fogunk.

 

budiszaj.pngNazzod maradék szeme is igencsak véraláfutásos lett. Verna elmesélte, hogy fogadásból sikeresen péppé verette magát egy Büdiszáj nevű helyi vagány csávóval: minden kiosztott pofonért kettőt kapott cserébe. Gratulálok! Igazi nemes légionárius viselkedés! Verna azt is elmondta, hogy a legnagyobb mulatozó a kapitány volt és Ireth sem semmi módon tud játszani a bendzsóján (ezen felül rumvedelésben sem utolsó)! Mondhatott nekem, amit akart: olyan szájszaga volt a töménytelenül nyakalt rumtól, hogy biztosra vettem: a mieink is igencsak a pohár fenekére néztek.

 

Nem irigyeltem azt a 4 matrózt, akinek az egész napos dínom-dánom után az éjszakai műszakot kellett vállalnia… Lefekvés előtt Ireth még annyit közölt velem, hogy értekezett a Központtal (biztos ezért indult késve a többiek után) és szerintük a méregadagolás csúszhatott félre, ezért nem tér magához Gelderis. A megoldást egy gnóm alkimista jelentheti, akit Piritárban kell majd megkeresnünk. Állítólag ő majd képes lesz ellenmérget csinálni. Úgy legyen!

 

Éjszaka Merix artikulálatlan üvöltésére ébredt a szakszervezet: „Jönnek a pikkelyes szörnyek! RIADÓÓÓ!!!!

 

 

 


 

Ötletek, elvarratlan szálak

  • Gelderist feléleszteni
  • Miért is került a kancellár börtönbe?
  • Hogy zajlott pontosan Merix dreadholdi éjszakája? Látogató volt, vagy rab? Kitől és milyen utasítást kapott?
  • Ki mondta Vernának, hogy én megegyeztem Rowerollal Merix megmérgezéséről?
  • Méregfiolát mikor és kitől kapta Verna?
  • Fény lovagjának fegyverzetét megszerezni Belfinek
  • Nazzod küldije: 8. utas halált hoz ránk
  • Alicia küldije: Métely szektájára lecsapni…
  • Merix és Verna küldije ennyi lett volna?
  • Kideríteni, milyen erős varázsló is Varrax
  • Ki adott tippet a sahuaginoknak a mi megtámadásunkra?

 

Személyek

CSAPATNAK FONTOS

  • Grat (hadozee, Kövér Bálna karavella kapitánya)
  • Gelderis Fizzlegringer gnóm hercegi kancellár

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • Torzad Durbannek törpe adminisztrációs tiszt (Khundarak ház), Dreadhold börtönsziget
  • Pedro (ember ffi, Kövér Bálna első tisztje)

 

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

  • Dreadhold börtönsziget erődje
  • Kövér Bálna karavella

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • hajóút Dreadholdtól Piritárig

 

House rules

  •  

 

Legyőzött/megismert ellenfelek

  • Huge water elemetal

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr747154543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása