Douglas Silverman írása

Mint Grootens ügynöktől megtudtuk, az egyik Sötét Nővér is részt vesz a szertartáson.

A Sötét Nővérekről csak csak pár dolgot tudunk: Sötét elfekből áll, 13 tagja van és van egy főnökük, aki irányítja a szektát. Ráadásul azt is tudjuk, hogy csak egyetlenegy ügynök élte túl a velük való találkozást, az is örült hogy egyáltalán megmenekült előlük.

Úgy döntünk hogy először elkapjuk a kántor grabancát és csak utána próbáljuk Ragno atyát elkapni. A kántor kiiktatási terve az volt, hogy Grootens valami ürüggyel lecsalja, majd Agathe a szokásos módon ”elkábítja”a kórusvezetőt. A terv be is vált: a csaj lecsalta a célpontot a lépcső aljára és Agathe agyonütötte. Megegyeztünk Grootensel hogy először megpróbáljuk mi kihallgatni, utánunk Grootens próbálkozhat. Atyának először nem ment jól a megfélemlítés de aztán elkapta valahogy a hév, és belelőtt a kántor karjába (természetesen ezt egy Csendgömbben tette) és ezután már valahogy megeredt a nyelve. Ő volt a drogbanda méregkeverője és mondott pár nevet, akik tagjai a bandának. Miután még elmondta, hogy miben utaznak, leütöttük, kipeckeltük a száját és megkötöztük. Megvitattuk, hogy hogy folytassuk tovább, végül egy láthatatlanság varázslat segítségével elindultunk. Az volt a furcsa, hogy Kiani nyíltan beszélt a mágiáról az ügynöknő előtt. Úgy mentünk fel, hogy Kiani felvette a kántor ruháját és átmaszkírozta magát, Grootens kíséretében, mi meg láthatatlanul követtük őket.

A katedrálisba felérve az alábbi kép tárult elénk: néhány rendőr a kórus közelében állt, a kórus éppen énekelt, a kórusvezető mögött egy rongyos alak is vezényelt, valamint két lejáratot is megpillantunk. A rongyos alakot egy kicsit jobban megnézve feltűnt, hogy pont ugyanolyan élőhalott, mint akikkel már lent is találkoztunk.

Azért, hogy a csapat láthatatlan része ne bukjon le, Kiani megpróbálta elcsalni az élőhalottat. Eközben a csapat elindult lefelé az egyik lépcsőn. Hamarosan egy beomlasztott járathoz értünk, és némi kőhajigálás és nézelődés után (megvizsgáltuk, nem illúzió-e) visszafordultunk. Addigra a diplomatánk már elküldte Gyagyát (az élőholtnak ez volt a neve) és éppen a rendőrökkel beszélgetett. Kiani tudott nekünk üzenetet írni, amiben azt az utasítást kaptuk, hogy menjünk le a másik lejáraton és várjuk meg, amíg ott lejön a rendőr, majd vele együtt induljunk el lefelé. Kiani valószínűleg nem tud majd velünk jönni. Lementünk a másik lépcsőn, melynek végén egy nagy kapu volt, és szorosan a falhoz lapultunk. A rendőr lejött és kopogtatott, amire persze nem érkezett válasz. Még egyszer tett egy kísérletet, de aztán visszafordult. Dragó egy hajszálkamerán át benézett az ajtón túlra, és egy folyosót látott, ami kicsit távolabb kettéágazott. Mivel az ajtón nem látott csapdát, ezért kinyitottuk és elindultunk lefelé. Megdöbbenésünkre egyszer csak lángnyelvek csaptak ki az ajtó tetejéből és jól megégettek minket. Egy mágikus csapda volt, amit Dragó nem tudott érzékelni. Atyát meg engem sajnos cserben hagytak a reflexeink, így elég komoly égési sérüléseket szereztünk. A többiek megúszták karcolásokkal.

Miután Atya az egyik pálcát felhasználva felgyógyított minket, elindultunk jobban körülnézni. Az ajtó utáni lépcsőn leérve tényleg elágazott a folyosó, és mindkét irányban néhány lépés után egy-egy ajtó zárta el a továbbhaladást. Tanulva a hibánkból most már használtunk mágia érzékelést és az egyik ajtónál megint éreztünk mágiát - úgy gondoltuk, hasonló lehetett a korábbihoz. A másik ajtót nem védte mágia, így azon nyitottunk be először.

A teremben nem találtunk semmi érdekeset, Atya nem talált semmi furcsaságot a szobrokon és a falakon. Csak 6 lovagszobor volt . A szoba még tovább vezetett de mi előbb megnéztük a másikat.

Miután sikerült hatástalanítani a másik terem ajtaján a csapdát, kinyitottuk. Érdekes kép tárult szemünk elé. A terem 4 sarkában 4 szobor állt (mint később megtudtam, Ariana Dark 4 arca az Illuminátorok szerint), 2 oszlop, mindkettő tetején egy-egy tekercs, amit az őket körbevevő zöld tűz miatt nem lehetett megérinteni. A teremben volt még egy edényke, amiről Atya és Benő is tudta, hogy az a legenda szerint Ariana Dark és híveinek könnycseppjeit tartalmazza, mivel Ariana elvesztette valakijét egy csata után. Atya elkezdte megvizsgálgatni a termet, és Dragónak beugrott valami arról, hogy ez mi is lehet. Atya és Dragó összerakva a tudását arra jutottak, hogy ez a szoba az Illuminátorok titkos tanait őrző tekercseknek a szobája, és a zöld tűz elég erős védő mágia lehet.

Az Illuminátorok harcos hittérítők voltak, akiket eretneknek nyilvánítottak azért, mert szerintük Ariana Dark nem volt isten. Képesek voltak lángra lobbantani a kardjukat, és mivel eretneknek nyilvánították őket, ezért titkos szektát alapítottak. Valószínűleg a templom maga is egy Illuminátor templom lehet. Az átlag ember ezt egy sima templomnak látja de valójában ez az lehet. Atya a szobrokon pár furcsaságot vett észre, de nem tudta megmondani, pontosan mi lehet.

Halljuk ahogy az ezredes beleszól a mikrofonba: Gamma.....(és csak recsegés)

Ez csak azt jelenti hogy Kiani-val és a központtal nem fogunk tudni beszélni...

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr6415018112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása