337. alkalom

Helyszín: Hawky (Üröm)

2019. május 08.

 

Kiani ügynök memoja

 

2018. április 17. 18:30-19:15

Fagersand, Breland, Régi Temető

Bejutunk a sírkertbe. Egy Kurt nevű „Elveszett” őr kérdezget, de úgy tűnik, áll a sztorink (Markus Overgaard temetése, Finn Beck megbízásából, szomszéd város). Álcáink: (Én – Norah Boar, Drago – Frank Murphy, Atya – Adam Smith, Doug – Chris Locksmith, Agatha – Heidi Bloom, Benő – Ben Smallmeadow). Kapunk egy fél órát, hogy előkészítsük a halottat. Elkísér Kurt a ravatalozóig. Odabent elkezdünk kipakolni. Közben Kurttal tárgyalok, hogy adjon még időt. Beszarik, mikor a ragályos beteg sztorit előadom, de sikerül lenyugtatni. Láthatóan puncit akar, ezen a vonalon sikerül időt nyerni, (a haverjával Berttel szeretnének dupla vagy semmit játszani). Közben Joshuától kérezünk pár dolgot (Elveszettek laktanyája, mikor telepedett le Ragno atya, felállítunk egy telefonátirányítást a temetkezési vállalat telefonjáról, ha ellenőriznék).
Dougot láthatatlanul elküldjük hátsó ablakon, hogy derítse fel a Mauzóleumot, ami egy lehetséges rejtekjárat. Közben kipakoljuk a cuccokat a koporsóból. Kapunk egy sürgős hívást az ezredestől, hogy nem holnap lesz a szertartás, hanem ma este 8-kor. Ezt a belső informátorunk adta le. Ezek szerint nincs sok időnk, bár eddig sem éreztük úgy, hogy vakációzunk. Gyorsan telik az idő, még szaftosabb történetekkel sikerül további időt nyerni Kurttól, de azt mondja, hogy hamarosan le kell lépnünk.
Vége a misének. Josuha közben analizálta a bemenő és kimenő arcokat, arra az eredményre jutva, hogy egy fickó nem jött ki.

Drago közben kiiktatja a csapdákat és átveszi a mauzóleum kamera feedjét, egy végtelenített csendéletet a9d6c86b96e0ad6823013ed6e0b4973b.pngsugározva. Rövid, de aktív brainstorming után elindulunk a mauzóleum felé, láthatatlanul, csendben. Odaérünk, Drago kinyitja az ajtót nekünk.  Bent kis kápolna szerű belső, két páncélos alakkal. Egyikük mintha zenét hallgatna, a másik a telefonját bütyköli. Észlelvén belépésünket az egyikük sietve lerakva telefonját valamiféle jelszót firtat. Túl sok az ismeretlen, szorít az idő: támadunk. Agatha rúg, Benő varázsol. Kiderül, ezek az alakok élőhalottak. 

 

 

338-339. alkalom

Helyszín: Nándi (Gödöllő) – Hawky (Üröm)

2019. jmájus 22. és únius 5.

 

Kiani ügynök memoja

2018.április 17, 19:15-19:30

Fagersand, Breland, Régi Temető, Mauzóleum

Kemény adok-kapok alakul ki, a két páncélos Agathával küszködik. Doug könnygázgránátot dob a sarokba. Drago az ajtóval vesződik, megpróbálja bent megtalálni a nyitókapcsolót. Az egyik páncélos a hátsó fal felé próbál szökni, ott matat valamivel. Benő egy Hold Undead varázslattal lebénítja. A Csend varázslatunk egy kavicson van aktiválva, ennek koordinálása közben valószínűleg hallhatóvá válik az őrök kiabálása és a csatazaj, mert a központból az ezredes figyelmeztet, hogy túl hangosak vagyunk. Végre Agatha semlegesíti az egyik őrt, a másikat pedig kicsit később iktatjuk ki. Valószínűleg Kurt megneszelhetett valamit, mert közben a mauzóleumhoz jött. Kérdezgeti, mi a baj. Az egyik őr, Joe hangján nyugtatom, hogy semmi extra, csak Bill ejtette el a telefonját. Közben a többiek kutakodnak titkos ajtóért. Kurt beszél a főnökével, aki jelzi, hogy gáz van, mert nem látszik a feeden. Rövid összenézés után behívom Kurtot. Amikor kinyitja Drago az ajtót, Agatha lecsap, mit egy vércse. Rövid idő múlva Kurt kiiktatva. Próbálom kihallgatni, de elkezd segítségért kiabálni. Lecsapjuk. Hogy mentsem a dolgot, Kurtnak maszkírozom magam és a telefonjával kimegyek az épület elé. Drago helyreállítja a feedet. Beszélek a Heine nevű alakkal, aki Kurt főnöke. Úgy tűnik, beveszi a sztorit, de érdeklődik a temetkezési csapat után is. Elmegyek, majd, amikor Drago visszarakja a végtelenített képet, visszatérek. Tovább keresgél bent mindenki, de sokáig semmit sem találunk. Végre Drago kiokoskodja, hova mennek a vezetékek, ez alapján rálelünk a csapóajtóra. Kinyitjuk. 19:30 van. Közben Joshua jelenti, hogy számos rendőrautó és rendőr (8 db) kíséretében megérkezik a templomhoz Ewout Moerman (helyi polgármester, a karantén atyja) és Ewin le Bourhis (Callewaert-i kormányzó). Minek jöhettek ide vajon? Joshua szintén kideríti, hogy az alak, aki nem jött ki a miséről egy színész, aki állítólag hónapokkal ezelőtt meghalt.

 

340. alkalom

Helyszín: Hawky (Üröm)

2019. június 12.

 

Kiani ügynök memoja

2018. április 17. 19:30-19:40

Fagersand, Breland, Régi Temető, Mauzóleum

Dragot (Frank) előreküldjük a lépcsőn. Ő még mindig láthatatlan. Hosszú folyosón halad, ledekkel enyhén megvilágítva. Követjük csendben. Műhold feednek vége Joshua szerint. Egy ajtóhoz érünk, amit Drago kikódol a táblagépével. Előtte hallgatózunk. Mintha egy alak lenne a túloldalon. Ajtót kipattintjuk, majd Agatha vetődik. Egy fickó ül egy asztal mögött, amin nyolc monitor (kettő nem mutat semmit) feedjeit nézegeti. Ez egy iroda, túloldalon egy ajtó. Ahol bejöttünk, az egy titkos bejárat, könyvespolcnak álcázva. Agatha lebirkózza. Az arcfelismerés és igazolványa szerint Owen Gronow, az Elveszettek hadnagya.c56252e923a91ab04cb17225058d7c15.png

Kihallgatjuk, együttműködő. Azt mondja, itt lent a főnöke van (Hein), a nagyfőnök (Ragno atya), annak a cicababája és a Ragya nevű alak (talán élőhalott?).  Készülnek a vendégek fogadására. Atya leveszi, hogy Owen húzza az időt, közben Doug hallja, hogy az ajtón túlról budit húznak le. Benő szerencsére rutinos és bekészít egy bénító varázst, ha benyitna valaki. Már éppen lezárnám a kihallgatást, amikor belép Hein az ajtón, az Elveszettek vezetője.

Benő lebénítja, Agatha bevonszolja, majd lecsapdossa. Atya próbál kint hallgatózni, nézelődni. Egy nagyobb konyhás-nappalis rész van az ajtón túl, valahonnan fütyürészés hangja hallatszik. Próbálom magam Heinnek álcázni, de nagyobb darab, így a ruhái nem jól állnának rajtam.

Benőre nézek: fogy az időnk, támadjunk!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr7314898946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása