333. alkalom - Az utolsó roham

 2019.03.23. 20:00

Rpg weekend, Etyek, 2. este

Tisztaszívű Mátyás visszaemlékezései alapján

A csata végeztével mindenki kicsit rendbe szedte magát. Egyszer csak a gyógyítgatások közben egy térkapun keresztül furcsa hangya szerű lények jelennek meg. Vezetőjük bemutatkozik N'tsuik néven és közli hogy miért jött.

Kétezer éve tőlük elloptak egy ereklyét amit nagy erőkkel keresve sem találtak meg. De most fürkésző szemeikkel pont nálunk meglátták és szeretnék tőlünk visszavenni. Először a csapat vissza akarta adni az ő jogos tulajdonukat de ekkor rossz érzés fogott el bennünket és inkább kivásároltuk tőlük azt hogy csak később vigyék el. Ezt az ajánlatot 32576 gp-ér tették meg. De ha elpusztul 4 millió gp-t kell fizetni amit Breland áll. Még segítség gyanánt elmondta hogy az ereklyét érintéssel kell aktiválni. Ezután a csillagkapu segítségével távoztak.

Ez után gondolkodtunk és beszéltünk mindenkivel.

Alicia szerint a prófécia igaz :

- Démont ki kell engedni

- Démont be kell újra zárni

Gothossal meg kellett egyezni és így tudtunk vele pár dologról beszélni :

- ha segít minket eljutatni a Mornland-be és jó útra tér a Shadow Marches-ban akkor elengedjük

- a démonokkal való üzletkedés által kétszáz éves

- Alicia porontja nem gonosz, nem szabad elpusztítani

- 6 térkaput ismer: Mornland, Valenar, Xendrik, Demon wastes és ahol most vagyunk (Karrnath környékén)

- az itt megjelenő démonok azok nem az ő műve volt, valaki más idézte meg őket

- a barbárok elől bújt el

A barbár csapat csak úgy egyezett bele ebbe a veszélyes akcióba ha velünk jönnek(a főnökeik utasítására tették ezt).

Így Gothos elvezet minket a térkapuhoz amit vérrel aktiváltunk. Először mi lépünk be a térkapun és tényleg a Mornland-en találjuk magunkat. A barbárok is utánunk jönnek, a főnökük kezében Gothos feje volt."Gyenge volt." és azzal odavágja a fejet a földhöz. Elindultunk a masina felé. A mashina előtt csomó démon, olyanok mint akikkel az erdőben küzdöttünk. De valahogy előttünk út nyílt a tömegen keresztül a gépezethez. Gyorsan átrohantunk és Belfegor az Éjvért belevágja a gépbe ami a tudatában még mondja neki hogy "mit csinálsz" és a gépezet felrobban. a föld mélyéről feketés massza tör fel a gépezet megmaradt aljáról amin egyre gyengülő rácsszerű mágia véd. Villám előveszi az ereklyét és hozzáérinti a rácshoz. Az újra megerősödik és visszanyomja a masszát a föld mélyére. Tehát sikerült!!!

A hőstettünk után visszatértünk Breland-ba ahol mindenki mindenféle ügyes bajos ügyeinket intéztük. Egyszer Surkil meglátogat minket és válaszol jópár kédésünkre.

- 2 Rahshasa küzdött egymás ellen, egyik azért hogy kiszabadítsa az Örök Tél nevezetű démonlordot ő volt az ispotályban, a másik éppen megakadályozni akarta és még több időre bezárni ő volt Solirion

- Solirion átverte Lord Tarkanant azzal hogy a tárgy a házuk jövője

- Bérmágus ugyanolyan báb volt mint mi de valószínűleg ő is Hatalomjegyes volt

- lehet hogy mi a 14. ház vagyunk

- a druidákkal való küzdelme Tihorácnak csak azért volt mert nagyon meg akarták változtatni a próféciát és Tihorác a sárkányoknak dolgozott

-  nem Khyber fia egyben a bérmágus

- több olyan ember is van aki visel ugyan ilyen sárkányjegyet

- A Valt gyermekei tényleg ránk vadásznak

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr715000052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása