Douglas Silverman jelentése

Az akció célja az volt hogy egy Arbitrátor nevezetű személyt (hacker, valószínűleg mágia használó is) el kellett fognunk.

jason_welsh-2.jpg

Jason Welsh más néven az Arbitrátor

 Az Arbitrátor üzleti célból találkozott az egyik ügyfelével Aundair-ben, egy Travishoz közeli villában. A nyaraló elég jól fel van szerelve védelmileg, volt elektromos kerítése, ami nyomás hatására bent a házban riasztott, kapunál voltak kamerák és csak akkor juthatott be valaki ha a kapun belülről beengedte az embert. A házba nem lehet belátni, mert olyan ablakok voltak felszerelve, amin keresztül csak egy irányba lehet belátni és minden ajtót csak kóddal lehet kinyitni. Az akció vezetője Atya volt.

 Először a repülőhöz elmentünk kocsival utána a repülő elvitt minket Aundair-ba és onnan kocsival a helyszínre mentünk.A repülőn tudtunk meg több infót az akcióról és ott tudtunk felszerelkezni. Ezalatt az út alatt tudtunk a központtal kommunikálni és megbeszéltük a haditervet. Az út körülbelül 2-2.5 óra hosszú volt. Ez idő alatt a kettő üzletember odament és némi plusz biztonsági csapatot hagytak kint maguk után a ház belső bejárati kapuja előtt. Az út végekor pont időben oda tudtunk érni úgy hogy a célpont még nem hagyta el az épületet. A központnak a számítógép hatására 2 kritériuma volt; az egyik az, hogy együtt kell maradnunk a másik az hogy be kell hatolni az Jason Welsh-ért az épületbe.

A villa térképe

A taktika a következő volt:

- A kerítést a déli részénél lépjük át egy Lebegés varázslat segítségével

- A kerítést elhagyva a házig egy Láthatatlanság+Csend gömbjében érjük el

- A ház bejáratánál álló őrt Agathe egy jól irányzott ökölcsapással harcképtelenné teszi

- Mivel amikor az egyik üzletelő bement akkor az ajtó kódját megláttuk egy szatellit segítségével így valaki gyorsan beüti a kódot és bemegyünk mindannyian a házba

- A házról nem tudunk szinte semmit ezért bent csak a saját rögtönzött taktikánkra számíthatunk és valószínűleg a központtal nem tudunk kommunikálni

A terv az épületbe való bejutásig nagyon jól szuperált, minden a terv szerint történt. Sajnos bent viszont annál váratlanabb fordulatot vettek az események.

Bent a Csend+Láthatatlanság gömbjében elég láthatatlannak tűntünk, de mi sem hallottunk semmit. Amikor a láthatatlanság gömbjéből valaki ki-ki lépett lefoszlott róla így mindenki szépen lassan Benőn kívül láthatóvá vált. Ekkor váratlanul 2 ajtó kinyílott és 2 könnygázbomba berepült úgy, hogy mindenki a hatótávolságában volt a láthatatlan Benőn kívül (mint utólag kiderült).

Akik az ajtón kiléptek nem akárkik voltak: egy Karnath-i elit kommandó volt, de nem emberek hanem csontvázak. Tudtuk hogy csak közelharci fegyverekkel lehet őket jól ütni és nem hatnak rájuk az elmére ható mágiák ráadásul ha eltalálnak le tudnak bénítani . A bombák robbanása előtt mindenki becsukta a szemét kivéve Dragó de ő meg ellenállt a kiszabaduló gázoknak a csoda folytán és így nem tettek komoly kárt a csapatban.

Agathe gyorsan felhúzta a gázmaszkját és utána a csontik vezetőjét, Schwarzmann őrmesterrel próbált birkózóversenyt vívni amit elég jól csinált, mert ellenfelét kétszer is a földre tudta vinni (igaz hogy egyszer alul maradt)és közben bele is tudott vinni pár elég jó öklöst. A harc folyamán nem szerzett nagy sérüléseket. Nagyon hasznos része volt a csapat csata-sikerességét tekintve.

Atya a gázmaszkot nem húzta föl, hanem vakon próbálta az élőholtakat elűzni maga körül ami kb. 1 csontváz/kört jelentett. Megpróbálták megtámadni is, de támadóit gyorsan elűzte és csak kisebb sérüléseket szerzett.

Benő a csata egyik fontos pillanatába lebénította az ellenségek közül hármat így a csapat komoly veszélyeket tudott elkerülni. Jó ideig őrizte a láthatatlanságát a saját biztonsága érdekében. Az ő segítsége elég meghatározó volt a csata kimenetelében.

Kianinak rosszul indult az ütközet, mert ő állt az ellenséges erőkhöz a legközelebb, de szerencsére nem tettek benne komoly károkat. Nem sokat tudott a csatához hozzátenni mivel ő nem olyan beállítottságú, ő a diplomáciai harcokhoz ért.

Drago az elején egy csontváz csapásának következményében lebénult és így az egész csatát bénult állapotban szemlélhette végig. Szerencsére ő vele is csak ennyi történt, akár meg is halhatott volna.

Én nekem nagyon sok idő volt felvenni a gázmaszkot, mert egy pisztoly volt a kezemben és miután ezt megtettem utána is csak egyet tudtam lőni azt is nagyon rosszul. így én szinte használhatatlan voltam a csata folyásában.

Az ütközet váratlan végét a másik csapat állítólagos tábornokának a megjelenése és alkukínálása jelentette, mert váratlan események történtek. A tábornok egészvégig láthatatlan volt amíg mi láttuk. Azt állította, hogy ez mindenkinek egy csapda, mert tíz percen belül itt lesz a DGSE és mindenkinek itt kell hagyni a helyszínt. Feloldották az épületen lévő kommunikációs blokádot így tudtunk az Ezredessel beszélni, aki megerősítette az ellenfelünk igazát. Hozzátette, hogy ha lehet akkor az Arbitrátort meg kéne szereznünk akár egy alku segítségével is de az az elsődleges hogy biztonságban el kell hagynunk a helyszínt. Így 10 perc maradt az alkura. A bénult Drago-t csak egy olyan egyességgel tudtuk feloldozni a bénultság alól, hogy Atya az összes csontin megszűntette a félelmet. Kicsit veszélyes húzás volt, de szerencsére nem lett baj belőle .A beszélgetést átvette Kiani Atyától, mert először hozzá szólt az ellenfél vezére. Először fenyegetni próbálta, de ez nem nagyon működött, mert senki sem volt annyival erősebb hogy ezt meg tudja tenni. Ezután megtudakoltuk, hogy ő minek örülne és ekkor a kristályról esett szó és azért ő odaadná az Arbitrátort. Ekkor letelt a tíz perc így nem tudtuk az egyességet nyélbe ütni.

Gyorsan kirohantunk a kocsinkhoz és visszaértünk a repülőhöz és biztonságban hazajutottunk.

 Út közben eszünkbe jutott egy ötlet, ami a központ is megerősített, hogy lehet, hogy aki a tábornoknak adta ki magát az volt valójában az Arbitrátor .Ezt kettő tény is megerősítette az egyik, hogy nem láttuk őt egyszer sem a másik az hogy miért nem segített már korábban a csapatának hiszen ő erős mágiahasználó és azzal nagyon meg tudta volna fordítani a csata végkimenetelét. De az igazság a mai napig is titok.

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr114839430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása