331. alk Varrax sírkamrája

 2019.03.06. 20:00

Időpont: 2019.03.06.   Helyszín: Gödöllő

Mátyás, a Tisztaszívű visszaemlékezései alapján

YK 1016, Nymm (VI. hó), 24. nap délután 2. harang után

Korth, Karrn mauzóleuma

A Mauzóleumban térünk magunkhoz pont ugyan ott ahol az álom elkezdődött. Nem tudjuk mennyi idő telt el az álom alatt.

Varax könyve helyén csak némi port találtunk tehát megsemmisült!!!A doboz ami az Álomtörő kezében volt pont ugyanúgy  nézett ki mint amit Villám az egyik Angolnás álmában látott. Legalább némi megerősítést tudtunk az álmunk igazszerűségéről.

A szomszéd szobába vezető ajtót 2 rúna védi; még mindig nem hunytak ki. Villám közelebb lép az elsőhöz ekkor egy hangot hall a fejében ami az alábbi kérdést tette fel neki: Mi volt a Sárkányjegyesek jelszava az álomtörőnél?Villám válasza a következő volt: Cannith győzedelmeskedik. Ekkor az első rúna kihunyt.

 Villám odalépett a következőhöz .Ott megint hallott egy hangot a fejében ami azt kérdezte:Milyen idézet volt az Álomtörő szobája felett? A válasza pedig ez volt: Álmok nem varázslat segítségével valósulnak meg , hanem kemény munka, eltökéltség és sok veríték árán. Ekkor a második rúna is kihunyt így szabaddá vált az út.

Belépünk az ajtón és a szemünk előtt ekkor egy dísztárgyakkal teli szobába jutottunk. Verna már ekkor megpróbálta felbecsülni a szobában lévő tárgyak értékét.

 A szoba közepéről már belátunk Karn szívkamrájába. A mennyezeten egy csatajelenetet ábrázoló freskó. Furcsa módon a kamra nem volt teljesen üres , egy csontváz volt a szarkofág mellet. A szobában több mágikus dolgot érzékelünk egy a szarkofágon, a hullán több mágikus tárgy is van de mind közül a legerősebb a hulla mellett lévő dobozból jött. A doboz teljesen úgy néz ki mint amit az álmunkban láttunk. A hulla ölében egy levél.

Sok információt tudtunk meg a levélből:

- A rajtunk lévő jegy a Hatalom jegye

- Az Álomtörőn nincs jegy, nem biztos hogy megbízható.

- A dobozban lévő tárgy auráját ha elhagyjuk ezt a védett részt akkor fél napon belül látható lesz.

Kinyitottuk a dobozt és ekkor egy 25cm átmérőjű fém gyűrűt találunk benne. Rajta valamilyen furcsa nyelven írt szöveg. Senki sem tudja hogy milyen nyelven van írva még maga Varrax sem. Villám  felhasználva minden tudását ( Knowledge dobás 46-os végeredménnyel) rájött hogy a Rend síkjáról származó nyelven (daanul) van írva. Egy Nyelmegértő varázslattal Villám megfejtette a gyűrűn lévő szöveget: A rend mindig győzedelmeskedik a káosz felett.

Eközben Alicia Varax hulláját megvédi a pusztulástól és elrakjuk a hulláját az egyik táskába. A rajta lévő dolgokat leszedtük és ha egyszer feltámasztanánk természetesen visszaadnánk neki. A csapat ezután dilemmázott hogy kirabolja e ezt a szent helyet. Bennem ez a kérdés fel sem merült hiszen a rablás helytelen dolog és egyébként is ezt a szent helyet nem lehet így megszentségteleníteni. De furcsa módon penge társam már nem látta ezt így. Verna már az első perctől kezdve a rablás mellett érvelt és Alicia sem vetette meg az ötletet. Szerencsére Villám észérvekkel meggyőzte a csapatot hogy nem szabad kirabolni ezt a helyet. Így végül nem lett a rablásból semmi szerencsére.

Meg kellet tudnunk hogy mennyi az idő mert akár az akciót is lekéshettük. A szobros teremben a szívárvány színei szerint megnyomjuk a szobrok alján a gombokat. A kő  bezárja a sírkamrát, és előttünk megnyílt az út. Ahogy kiléptünk az alsó szintről a dobozon lévő rúnák elkezdenek világítani. Elindult a 12 órás visszaszámláló...

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr3315000040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása