329. Út az Álomtörőhöz

 2019.02.20. 20:00

Időpont: 2019.02.20.   Helyszín: Ambrus u. (Sanci)

Mátyás, a Tisztaszívű visszaemlékezései alapján

YK 1016, Nymm (VI. hó), 24. nap délután 2. harang után

Korth, Karrn mauzóleuma (ill. álmunkban Sharnban járva a Jegyek háborújában)

Út az Álomtörőhöz

Patkány fent vár minket a következő szinten. Az előttünk lévő folyosón jobbra van két ajtó, valamint egy robbanás nyom balra a falon. Kilátunk a toronyból a lent zajló csatára. 

Bátran haladok előre Patkány a nyomomban. Benézünk a két ajtó kulcslyukán. Az egyik szobában egy raktár, a másikban egy dolgozószobát látunk. A folyosó kétszer is elkanyarodik jobbra. (A folyosón ott hever a szénné égett lány hullája - Villám) Bátran haladok előre amikor a második kanyarnál felrobban alattam egy csapda. Szerencsére el tudtam ugrani a robbanás elől,  de így is repültem egy métert.

Ahogy éppen a megmaradt tökeimet tapogatom, észreveszem, hogy az előttem lévő folyosóban ott áll egy mechanikus skorpió (DM: Rúnavéső, Cannith harcikonstrukt), aki éppen valami rúnákat rajzol a földbe.

 4.jpg

Észreveszem, hogy az alattam lévő kihunyt rúna nagyon hasonlít hozzá. Közben a csapat beér engem. Grokk szokásához hűen az utolsó. Milyen kis félős alak!

Miközben iszom a gyógyitalomat Patkány felismeri, hogy mit is tud pontosabban és mondja, hogy veszélyes ellenfél. A lény felénk fordul. és elkezd ciripelni. Erre Szikla mondja: Harci alakzat! Én előkapom az íjamat és felkészülök az ütközetre. Grokk viszont mindenki háta mögött elkezd védekezni. Csak legyintek.

Ekkor a lény mindenkit meglepve felénk rohamoz és leleheli a Patkányt, Sziklát és engem valami méreggel. Mindenki ki tud előle valamennyire térni, de így is komoly sérüléseket szerzünk. Erre én vérszemet kapva hátralépek és beleeresztek egy nyilat. Érzem, hogy nagyon jól sikerült becéloznom. A nyílvessző beleáll a fejébe és darabokra esik. Mindenki csak ámul.

A folyosót most már jobban tanulmányozva, észreveszünk rajta még jó néhány csapdát. Mikor az első csapdán Grokk már majdnem mindenkit átdob, akkor meghalljuk a sárkányjegyesek lépteit és azt, hogy: Vigyázzatok a csapdákkal (köztük szólva). Tűz ezt meghalva nem akar menekülni, hanem meg akarja őket pirítani. Egyszer csak üldözőink megállnak és az alábbit haljuk: A Cannith ház győzedelmeskedik! Biztos ezzel lehet deaktiválni a rúnákat! Ekkor befordul az ellenfél a sarkon és megkezdődik az ütközet. Én elkezdem az állatomat idézni, de mint kiderül fölöslegesen, mert Tűz elintézi őket egy varázslattal. A csapdákat a most már ismert kóddal hatástalanítjuk és felmegyünk a lépcsőn.

A következő emelet nagyon hasonlít az előzőhöz, ugyanolyan a formája van a folyosóknak és a két ajtó a falon az is megegyezik. Miközben mi földerítjük a terepet Grokk lerohan és azt ordibálja:  Csapda, illúzió az egész! Nem sokáig fogom így vele bírni. Szerencsére Szikla meg tudja nyugtatni és addig Patkánnyal felderítjük a terepet. Az egyik szoba egy kínzókamra, a másik egy könyvtár és innen nyílik még egy ajtó. Az ajtó mögül hangokat hallunk. Mikor Szikla Grokkal visszatér és közöljük velük a helyzetet, Szikla azért, hogy ne hagyjunk lehetséges ellenfelet a hátunkba, úgy dönt, hogy bemegyünk oda, ahonnan a hangokat hallottuk. Grokk benyit az első ajtón: semmi. Benyitunk a következőn.

Fekete az egyik aberráns sárkányjegyes szövetségesünk van ott és mondogatja, hogy hangok vannak a falban. Összességében őrültnek, nagyon riadtnak tűnik. Suttogásnak sikerül lenyugtatnia és ekkor tudunk vele beszélni. Elmondja, hogy az Álomtörő a 10. emeleten van és azt, hogy ő majd megvéd az üldözőinkkel szemben. Utána újra elkezdi mondogatni, hogy hangok vannak a falban. Ekkor Tűz megkérdezi, hogy hányadik emeleten vagyunk erre ő ránk ronto. (Valójában ekkor járunk a hetediken - Villám) Suttogó próbálja őt lenyugtatni, de nem tudja, így sajnos végezni kell vele, pedig Suttogás nyugtatása annyira meggyőző volt, hogy mindenki más megnyugodott a csapatból.

Ekkor léptek dobogását halljuk a lépcső felől. Én még gyorsan felderítek és csak azután veszem föl a harci pózt. Lassan de sikerült végezni az egységgel, nem a legjobb lövések voltak tőlem és a csapattól. Mivel én nem tudtam felgyógyulni, ezért Patkány lett a fő felderítő. Ahogy ő halad elől, egyszer csak egy ostromlövedék becsapódik a falba, mely leomlik. Sajnos Patkány közel volt a becsapódási helyhez ezért ő  is akkorát repül, mint én egy emelettel lejjebb, de szerencsére nem zuhan le, mert neki is jók a reflexei. De az előttünk lévő út leomlott...

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr6814657881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása