Helyszín: Bp, Ménesi út, Nigel

Időpont: 2018. augusztus 15.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (wisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (wisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

 

- Villám Skoradalavan feljegyzései -

 

Pontosítás a múlt alkalomhoz:

Tamara templomban mesélték: Kaius király betiltotta a Vol vallást, de nem voltak üldözések. A Vörös Őrzők üldözik a Vol vezetőket, mert nem szeretnék ha az élőhalottak használata visszatérne. (Szerintük ez döntötte romba Karrnathot).

A Vol katedrális nincs túl romos állapotban, mementóként meghagyták.

 

YK 1016, Nymm (VI. hó), 22. nap délután 4. harang

Korth, Templomnegyed

galifar_the_dark_square.jpgElmegyünk a Templom- negyed DNy-i részén lévő katedrálishoz. A templomhoz vezető lépcsősor az I. Galifár unokájáról, Sötét Galifárról elnevezett tér nyugati oldaláról indult és a templom oldalához érkezett. A lépcsősor alján egy hatalmas, lelakatolt és leláncolt rácsos kapu zárja el a bejáratot.

Magát a Vol templom épületét a Templomnegyedtől Ny-ra található kereskedelmi negyed őrült magas sziklafalába vájták szakavatott mesterek valamikor az ősi időkben. 

A kis téren közepén egy Sötét Galifárt ábrázoló szobornál 3 fehér oroszlán strázsál.

A csapat pont át akarja beszélni az észrevétlen behatolás taktikáját, mikor megtört a koncentrációja és tűvé tettem a hátizsák minden rejtett zsebét, de hiába.

- Hová tűnt a Korth térképen, melyikőtök tüntette el? Itt volt a sharni kazamaták és az eastbrook-i bányák térképei mellett. – dohogom.

Addig a többiek felderítik a környéket és jól szemügyre veszik a téren mutatkozó népséget. Legzavaróbb egy kis borbélyház tulaja, aki az ajtót támasztva bámészkodik.

Végül csak erőt veszek magamon és szomorúan konstatálom, hogy egy térképemnek annyi. 

A többiek végül úgy döntenek, hogy nem kockáztatunk az őrök elcsalásával vagy megfélemlítésével.

Egy kis mellékutcában (kihasználva a még Vernán lévő Zone of Silence spellt), invis sphere-t varázslunk a csapatra, majd Belfegor mászótudományát kihasználva simán átmászunk a kapun (ki-ki önerőből ill. Belfi segítségével). 

temple1.pngA lépcsősor tetején előbb balra megyünk. Itt a katedrális épületének hatalmas, csukott bronzkapuját találjuk. Strong transmutation mágiát sugároz.

- Na ezt hagyjuk ki! – határozza el egyhangúlag a csapat.

Még tart a láthatatlanság, átsietünk a templom hátsó részéhez. Itt csak egy kis tér található, közepén egy kis, zöld sárkányszoborral. Bejutásra itt semmi esély (sehol egy ablak). Bár a behatolást nem segíti, de beugrik nekem, hogy ez a kis szoborral a Smaragd karomra lehet utalás (úgy emlékszem olvastam valahol, hogy van, aki kapcsolatot sejt a militáns rend és a Vol egyház között.) 

Pont lejár a láthatatlanság mikor visszaérünk a bronzkapuhoz (a lépcsősor tetejére rálátnak az őrök, azért kellett sietni.) A bronzkapura már nem látható a térről, itt szabadon agyalhatunk. Genmajsa kiszúrta, hogy a nagy bronzkapu felett van egy kisebb félkör alakú ablak. A falon felmászik, de nem lát be a koszos üvegen. Végül mindannyian felmegyünk ehhez az ablakhoz (van előtte egy kis vízszintes rész, ahol elfértünk). A gyenge abjuration mágiát könnyen leszedem a Dispel Ward spellemmel. Mivel mágiát és gonosz lényeket sem érzékelünk belülről, így megkezdjük a behatolást. (Most utólag tűnik csak fel, hogy a naplót írom, hogy milyen könnyen átugrottunk egy jelentős változást, amit ekkor tapasztaltunk. Verna aurája megváltozott és enyhén világított Belfegor gonoszkereső képességében. Jobb lesz figyelni!) 

Genmajsa ügyesen kikaparja a rácsot ill. az üveget rögzítő ragasztóanyagot. Leereszkedés közben látjuk, hogy a hatalmas belső tér teljesen elhagyott. A levegő nagyon nyirkos, valószínűleg a padló mindenfelé található tócsák miatt. Hát ezek, hogy kerülhettek ide?inside_vol.jpg

A szemközti sarokban találtunk egy titkos ajtót, ami egy mélybe vezető lépcsősort rejtett. 

Csend varázs védelmében araszolunk lefelé. Az első sarok mögött egy megerősített kőajtó előtt 2 zombi katona (2 tiszt) áll őrségben. Nem riaszthatják az ajtó mögött lévőket! Rövid tanácskozás után újabb láthatatlanság gömböt varázsolunk és a meglepetés erejében bízva, rájuk rontunk. 

Sajnos magunknak okozunk nagyobb meglepetést, mint nekik, ugyanis tökéletesen belesétáltunk a folyosót védő veremcsapdába. Belfegort és Genmajsát is átszúrják a verem mélyén lévő hegyes karók. Az általunk eddig észre sem vett hamukupac is megelevenedik és egy nagyon ritka szörnyivé áll össze (én is csak egyszer olvastam róla, említés szintjén): élőhalott tűzelementál! 

Szerencsére Aliciának még van annyi lélekjelenléte, hogy a csöndvarázs kövét az ellenség felé hajítja. Én is lefogom őket egy hálóvarázzsal. Így segítséget nem kérhetnek. 

Alicia megrémítette a 2 zombi őrt, akik a hálóból való kiszabadulásuk után, már csak a kapu előtt kuporogtak.

A tűzelementál felénk indult és én szépen mágikus lövedékekkel kezdtem sebezgetni. Nem nagyon hatotta meg, de azért gyengülget. Utólag már könnyű okosnak lenni. Simán le kellett volna szednünk a verem túloldaláról távolsági sebzéssel. De a csöndvarázs miatt, nem tudtunk beszélni egymással és mindenki hamar végezni akart velük.

Genmajsa akcióba lendült és gyorsan kimászott a veremből, egyenesen a tűzlény elé. Előtte még segített Belfinek kimászni.

A harcot megnyerjük, de komoly veszteségek árán: a tűzelementált durva jegestűz-pajzs védi, így Genmajsa minden szúrását sokszorosan sebzi vissza. Rakott valami erőszívó lángot is a kardforgatónkra. Sajnos Majsa tüzes bigyóira teljesen immunis volt a lény. Mikor látszott, hogy mindjárt ott hal meg szegény, Alicia rakott egy repülést Belfire, aki átlibbent és 2-3 hatalmas ütéssel agyoncsapta az elementált. (kb. 100 HP-ja volt.) Bíbor pengénk is kap jeges sebzést bőven, így a frontembereinknek alig marad jártányi ereje és Genmajsa már a kardját is alig bírja megemelni. A zombi tisztek szerencsére még mindig a kapu előtt kuporognak, Aliciától rettegve. 

 

Ötletek, elvarratlan szálak

  • Verna szürkén világít a Detect Evil spellnél! 

Személyek

CSAPATNAK FONTOS

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

  • Korth templomnegyed, Vol katedrális

CSAPATNAK NEM FONTOS

Korth, templomnegyed, Sötét Galifar tér

House rules

  • -

Legyőzött/megismert ellenfelek

  • undead fire elemental
  • karrnathi zombi tiszt

jelmagyarázat:

  • ez a szál már megoldódott vagy az infó már fenn van a wikin
  • hiányzik a wikiről
  • külső dokumentum jelölése
  • pontosítandó

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr714227279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orákulum 2018.09.14. 17:01:09

verna kikéri magának, hogy szürkén világítana a detect evil spellnél!
süti beállítások módosítása