297. alkalom - Démon kapható - eggyel több lett, maradhat?

Helyszín: Tomasz, Ménesi út
Időpont: 2018. május 3.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. éjjel

Korth,  Füstös Zugoly, Éjféli piac

Parti bemondja a jelszót, Izzgoth bevezeti őket a hátsó sátorrészbe.

Még tesz egy megjegyzést: - Úgy tudom, egyedül kellett volna jönnöd.

Nem törődünk vele, együtt megy be a csapat. Egy kosár tetején ül egy nagy sas. Amely telepatikusan beszél velünk! A következőkkel fogad minket: - Sokat vártam, minden nap eljöttem, gazdám utasításai szerint.

Vagyis nem az igazi ál-Vernával állunk szemben, csak a familiárisával.

Azt mondja, hogy holnap éjfélkor találkozzunk a Mesterével a Rejtélyes Örvény nevű színház-tavernában.

- A könyvet hozd magaddal! Ha nem lennétek ott, komoly következményei lesznek. - Majd elszáll. Sajnos B időpontot nem tudtunk megbeszélni...

Kint ribillió hangjai,a Szürke Király nevében épp átveszik a piac működtetését. (Egy olyan banda érkezett, aki átállt a SzK-hoz.) Rabolgatják az árusokat. Torkon lövik Ibra Golamot, a démofatty árust.

Parti osonkodik, hogy rajta üssenek a támadókon. Vagy egy tucatnyi brigantival állunk szemben.
Belfegor lekaszálja a vezetőjüket, egy ragyás félorkot - Göröngyös Kurtot - meg még párat. Ekkor Ibra utolsó erejével lerántja az összes démonfiolát.

Kipattannak az impek, majd a babauk, de elmenekülnek a manifesztálódó jóval erősebb démon elől, aki elintéz egyet a támadók közül. Villám felismeri, hogy mi is ez. Egy Nerizo démon. Ember méretű, vadállati megjelenésű, nagy karmokkal és tüskés farokkal támadó lény. Nem könnyen, de legyőzhető!

A félelmetes szörnyek láttán, a piacosok fejvesztett menekülésbe kezdenek. A nerizo miután látja, hogy mindenki rohan elfelé, a partira kezd összpontosítani.

Megkezdődik a harc...

Image result for dave rapoza legend of the cryptids

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr4813898148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása