295. alkalom - Ivello d'Medani megmentése

Helyszín: Üröm, Hawky's
április 20.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. kora este

Korth,  Kereskedelmi Negyed

A bárd énekét hallva a parti szaporázza a lépteit.
Belépnek a Mishann Hercegnő Tavernába.
Szobát szeretnénk nézni - mondják. Egy recepciós hívja Owyndot a bárgyú fél-ogrét, hogy mutasson egy szobát. Mondja, hogy az első két emeleten felújítási munkák miatt jelenleg nem lehet megszállni.
Verna kiszúrja, hogy egy újságot olvasgató alak őket hesszeli. 3 másik alak is ott tesz-vesz (úgy tűnik mintha játszanának, de nagyon gyanúsak…)
Elementál liften felmennek. Lift lerohad a második emeleten. Kihalt, sötét, munkák jelei. Föntről folytott kiabálás és kardcsörgés hangjai.

Felmennek a lépcsőn. Szinten köd és mágikus sötétség fogadja őket. Egy hang azt kiálltja: - Segítség! Meggyilkoltak valakit. 4. emeletről hangosabban hallatszik a kardcsörgés.
Parti felmegy a 4.-re. Villám felderít a 3. emeleten. Vér a padlón, halott törpe teste. Villám is a parti után megy.

Közben parti felér. Ott is köd+sötétség. Dispel magic by Alicia fails, ezért Verna rátesz maga is egyet. Köd eloszlik. Holttestek a folyosón és riadt vendégek, akik kérdezgetik, mi lehet.

Folyosó végén csukott ajtó. Parti megindul. Addig békés vendégek támadnak. Elfek igazából. Gyors pengeváltás. Méreggel sebzik Genmajsát. Belfegor csapkod.
Zárt ajtó mögül dulakodás hangjai. Verna nyitná, de csapda, Verna megússza.

Villám beteleportál. Bent csontváz-gyilkos sakkban tart egy nőt. Közben lépcsőn felfutó lábak dobogása. Kint Belfegorék leverik az elfeket. Még egy szobából egy vendégnek látszó alak dob stinking cloud bombát. Leverik őt is. Összesen 3 elf esik el, míg egy negyedik az ablakon át menekül.

Csontváz lény lebénítja elf nőt a csontkardjával, Villám+Verna kinyitja az ajtót a többieknek, majd a Sárkánylégió végez az élőhalott lénnyel.
Lebénított elf nőről kiderül, hogy ő Ivello d'Medani. Megérkeznek lentről alakok (2 félork, 1 törpe és 1 ember (ő figyelt lent a recepciónál): kiderül ők Sötét Oroszlánok, Medanit védték volna.

 

Related image

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr3813897866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása