293. alkalom - A Zilargói főnök: a menedék

Helyszín: Üröm
Időpont: 2018. március 27.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. délután

Korth, úton a Lapuló kobold fogadóba

Követik a partit. Belfegor elfogja a settenkedőt és kihallgatják: A Fehér Oroszlánok próbálták követni a partit. Gurumb tíznagy némi pénzért (-1 gp!!!) 'elveszti' a szeme elől őket.

Fogadó: Verna felveszi a kapcsolatot. "Meghoztuk a recepteket a FŐNÖK-nek!" Főnök (kopaszodó gnóm) levelet ad át neki: Jebbedo gyilkosa megint akciózott Korthban. Kaius király unokatestvéréhez, Beruk ir'Delat kúriájába tört be. Több embert megölt. Ez a nemes az Arénajátékok döntőjének a védnöke, itt lesz a fődíj az aberráns jegyes csaj (Cirinna), akit a Szürkeszirtből szállítottak át. Nyomozásra Ivello d'Medanit kérték fel, de gyanúsak a körülmények. Ő a Mishann Hercegnő tavernában van. (nagyon nem nyilvános info. Miért ott? Miért nem a Medani főhadiszálláson pl?) - Verna nyomozza ki, mi van.

Zilargo Verna rendelkezésére bocsátja a helyi erőforrásokat: védett szoba (Kundarak védőrúnák a falon - Villám kielemzi: erős látás és hallás elleni védelmet biztosítanak), ellátmány, felszerelés, kocsi, info.

FONTOS ÚJRAMESÉLÉS: a sárkányjegyeink különféle aberráns jegynek (fekete színű, szabálytalan alakú) látszódnak a külső szemlélő számára. De ha mi nézünk rá a többiekre (vagy saját magunkra a tükörben), akkor az álca alatt felsejlik az egységes zöldeskék igazi sárkányjegy. (Valószínűleg erős érzékelő mágiával (pl. True seeing) más is kiszúrhatja a valós jegyet.)

Verna infot kér:
- Mikor van az Éjféli Piac? Hetente 3x, ma is lesz. Hol? Mindig máshol van, nem lehet előre tudni pontosan. A Főnök azt ígéri, hogy kideríti 3 órán belül, hol lesz a ma éjszakai helyszín.
- Hol van a Mishann Hercegnő Taverna? Kereskedelmi Negyedben

Parti megint tanácskozik, mi legyen.
- Holnap lesz az Arénajáték döntője (ott lesz Cirinna is) - jó lenne kiszabadítani.
- Kinyírjuk a Varrax könyvest
- Rakjuk Kundarak házba letétbe a könyvet és együtt menjen a csapat az Éjféli piacra, nehogy Villám egyedül bajba kerüljön (ez lett a befutó ötlet)

Üzenet jön (egy alak jött be a fogadóba és azt mondta, hogy üzenetet hozott annak az 5 alaknak, akik nemrég tértek be a fogadóba):
Sürgősen keressétek fel Adaman Fane-t (A Bába)

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr413787122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása