292. alkalom - Helyzetelemzések

 2018.03.22. 20:00

292. alkalom - Helyzetelemzések

Helyszín: Bp, Nájdzsel
2018. március 22.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. délelőtt

Korth, Palotanegyed, Karn a hódító fogadó

A parti heves és alapos helyezetelemzése:
Teljesítsék-e a megszállott és nagyhatalmúnak tűnő, titokzatos Varrax könyv gyűjtő kérését, és menjenek-e el az Éjféli Piacra:

Parti további töpreng és vitatkozik, mi legyen. Ötletelünk ezerrel:

- Menjünk el, de ne vigyünk könyvet.
- Villám ne jöjjön.
- Menjen a parti Villám nélkül, de ők ne tudják, hol a könyv
- Csak Alicia menjen, mert az ő gyomrában van démonfatty… (ha lecsapnák, legalább megszabadulnánk a jövevénytől)
- Ne menjünk egyáltalán
- Semmisítsük meg a könyvet.

Eltelik pár óra.

Verna üzenetet kap: Jebbedo ügyben fejlemények vannak. Keresse fel a zilargói helyi képviseletet, ott levél várja (Lopakodó Kobold kocsma - Füstös Zugoly) Abból megtudhatjuk a részleteket.

A Villámnak írt levelek alapján, mintha ismerné a partit/Villámot az író. Villám összpontosít: Mintha a Morgrave Egyetem ugrana be. Volt ott egy sötételf tanár, Aramil Heinous. H-val van aláírva, és ő az arkánikus tanok tanára volt, sokra becsülte Villámot, de egyébként zárkózott alak ismerték. Lehet, hogy ő a Varrax könyv gyűjtője?

Sharni indulásunkkor 3 tükröt hoztunk magunkkal, melyekkel tudunk kapcsolatot létesíteni a Sharni SL bázissal. 1 tükör elhasználásával (kiégetésével) 3 percig lehet beszélni. 1 tükröt elhasználunk: figyelmeztetjük őket (Tisztaszívű Mátyással beszél Villám), hogy veszélyben vannak és maradjanak védett helyen. Támadás érheti őket, egy gyilkos vagy bérgyilkosok vadásznak rájuk. Aramil Heinousra gyanakszunk. Nincs semmi különös Sharnban, az emberek aggódnak a gigavihar miatt.

Villám beszél Varrax-szal az álmáról. Az álmot nem tudja értelmezni, a díszes dobozról nem tud semmit. Megerősíti, hogy a Ragály úrnője tényleg úgy nézett ki, mint az álomban (arca egyik fele gyönyörű, másik torz). Arra a kérdésre, hogy Tarkanan ház volt-e a nevetek, azt válaszolja, hogy "Még nem állsz készen! Majd ha eljutsz a Mester végső tudásához - amihez én vagyok a kulcs -, akkor megkapod a választ."

Másik kérdés: Mi tartotta össze a rendet? A közös fenyegetettség az igazi sárkányjegyes házaktól? Válasz: Az volt az eredeti cél, hogy Varrax tudása megfelelő kezekbe kerülhessen. A tanítványnak kitartóan végig kell mennie az úton, melynek a végén ki kell nyitnia a KAPUt. Ha sikerrel jár, akkor az igai tudás birtokosa lesz.

Úgy döntünk, hogy felkeressük a zilargóiak fogadóját. Varrax könyv ügyben majd később döntünk. Elindulunk a Lapuló koboldba.



A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr113787114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása