291. alkalom - Felvillanó jövőképek

Helyszín: Gödöllő
Időpont: 2018. március 7.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám-

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. délelőtt

Korth, Palotaerőd, Palotanegyed

Az aláírás újrajátszása

Belfegor hirtelen, mintha transzból ébredne látja, hova vezet az, ha nem írja alá a szerződést (sárkányjegye kiég) pontosan érti, mekkora törés lenne ez Villámban. Villám szintén transzból ébred, átérzi, mekkora dilemma ez Belfegornak (szintén kiég a napi Sárkányjegye).
Ott vagyunk hát most már az igazi aláírás pillanatában.

Belfegort marhára dühíti az igazságtalan szerződés. De végül Villám hosszas győzködése ill. egy sugallat (Egy mindenkiért, mindenki egyért!) hatására nagy kelletlenül - a csapatban utolsóként - aláírja. Villám átérzi, hogy egy ilyen borzasztó kötöttséget elfogadni micsoda lelki megpróbáltatás lehetett félork barátjának. De azért egy kicsit elvigyorodik.

A hamis pecsétünket igazi nevünkre szólóra cserélik. Korthi tartózkodásunk célja: városlátogatás.

Elhagyjuk a királyi palotát és a Palotához közeli Karrn a Hódító nevű fogadóban veszünk ki egy nemesi lakosztályt. 12 gp/éj!!! Kötélbűbájban tárgyaljuk meg, mi legyen.

Alicia árulásának tisztázása az első. A palotában elmondott magyarázatát elfogadjuk, de ő is érzi, hogy hibázott. Vezeklésként vállalja a teljes bünti összeg megfizetését. A csapat szavaz arról, hogy ennyit vállal be Alicia helyett. Végül a - Verna és Villám által javasolt - legenyhébb teherelosztásban egyezünk meg. Alicia 3/8 részt (37500 gp), a többi SL alapító 1/8 részt (12500 gp) vállal.

Villám kapott egy üzenetet Roweroltól, miszerint az előző nap üzenetet tűztek ki a Sárkány Légió sharn-i bázisának ajtajára: Ki lesz a következő?

Miután a Bizalom körén újra belül került mindenki, beszámolunk a múlt éjszakai álmainkról:

Belfegor: A Kardhoz kötődő 'Halál Szekeré'-hez kötözve, egy friss lélekként ismerkedett a kilátástalan helyzettel és megtudta, hogy itt a lelkek előbb-utóbb beleőrülnek a kilátástalanságba. Mivel egyre fogynak a helyek a szekér körül, így lehet, hogy egy idő után a többnyire megőrült lelkek egyszerre fognak a világra szabadulni egy szintén rab lélek teóriája szerint.

Villám: Zyrussaként látta a Varrax mestert, ahogy a Lady of the Plague-gel beszélget. Utóbbi már-már könyörög neki, hogy lépjen le, hagyja őket 'cserben', de vigyen el valami dobozt magával. Varrax a könyvét Zyrussára bízza.

Genmajsa: A korthi ideiglenes kórházban egy nővér szemén keresztül látja, hogy ott szisztematikusan jegyzik fel a haldoklók különös 'utolsó szavait' Ran ir'Tornja megbízásából.

Alicia: Aasterinian női formában beszélget vele, és figyelmezteti, hogy jobban koncentráljon a dolgaira és ébredjen rá, hogy mi is igazán fontos neki. Pl. a barátai / társai.

Verna: Jebbeddoval tábortüzezik, sütögetnek, közben Jebbedo felhívja a figyelmét, hogy ha egy új sárkányjegy jelenik meg a palettán, akkor egy meglévőnek el kell tűnnie. Verna próbálja kiolvasni melyik jegy az, de szeme könnybe lábad, meg nem is ért hozzá, így nem látja pontosan, melyik csillagjegy hunyorog. - Később Villám segítségével lekorlátozzák, hogy vagy a Kraken (Lyrandar), vagy a Kiméra (Deneith) lehetett az.

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr1613787108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása