289. alkalom - Kihallgatás a Palotaerődben

Helyszín: Gödöllő
február 22.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 19. késő délután

/OOC visszatekintés: darguuni csapatokat egy sötét erő próbálta rászabadítani az 5 Nationre. Kaius király rájött, leleplezte az összeesküvést és Tarik király csapatait a Lyrandar ház syberis jegyes örökösével kötendő szerződést követően akarják átszállíttatni a valenari elfekhez, hogy ott kiraboltykodhassák magukat./

Korth, Csatornarendszer,  Palotaerőd

Csapat halad a csatornarendszerben, Tövis ügynök kíséretében. Fentről, az egyik csatornakijárat felől utcai énekes előadása hallatszik, Genmajsa felismeri, hogy ezt az énekest hallotta álmában is. Az énekes azt mondja:
 "...célod felé hiába visznek sebesen lábaid, mit szándékszol tenni, már bevégeztetett, így vagy úgy...fordulj vissza, utad végén csak.....".
Genmajsa fölmászik, hogy kikémleljen, a többiek tovább mennek. Genmajsa megjegyzi a teret.
Tovább halad a parti, Villám érzékeli a Tarkanan csapatot (Bek Okhant, Oleget, akire épp rákoncentrál). Lentebb és odébb vannak. Amikor közelít a csapat, egyszerre csak fáklyás alakokat látnak előrébb. Láthatatlanság+ZoS.

Villám érzékel: ezek nem azok.

Közelít a parti, Sötét Oroszlánok+Cannith házas tudós+constructok. Villám előbújik. Kiderül, ezek a Sötét Oroszlánok, akik vártak már rájuk. Tövist ismerik.

Tövis megszólal: "Itt vagyunk. Elhoztam őket, ahogy megállapodtunk, ir'Orlof."

Ir'Orlof: "Vessétek le álcátokat. Elkaptuk a Tarkanan bűnözőket!"

Egy idő után előjön a parti. Cannith+Sötét Oroszlánok leverték a Tarkanan csapatot és megakadályozták a merényletet (Piramis lezuhanása). Kis idő múlva újabb erők (sötét + fehér oroszlánok) érkeznek. Kiszabadították a Lyrandar örököst (mi is felismerjük), biztonságos helyre kísérik.

Ir'Orlof megköszöni a tőlünk kapott információkat, ennek segítségével tudták megakadályozni a terrorakciót. A Cannith házas fickó izgatottan magyaráz, hogy mi is tarkananosak vagyunk, vasra kell verni minket is.

Ir'Orlof csak annyit vet oda neki: "Nyugalom Vuleksis!"

Erre a másik elhallgat és csak halkan puffog.

Sárkány Légiót megkérik, jöjjenek a Palotaerődbe egy kis elbeszélgetésre. Hintó - kíséret. Út közben kiderül, hogy szerencsére Urlong ügynök és minden embere túlélte azt a támadást, amikor Bek Okhanék kiszabadítottak minket.
Erődben mindenki kis cellaszobát kap.

Kicsit később beszélgetés/kihallgatás. Résztvevő: ir'Orlof, ember tudós (sáskaidomár), fiatal fekete oroszlán tiszt. Egy mágikus rovar (óriássáska) segítségével ellenőrzik, hogy igazság hangzik-e el. Aki hazudik, annak ráver a kezére.

A Szürke-Szirtben történtekről kérdezősködnek. Megígérték Brelandnak (pontosabban a Homálylámpásoknak), hogy mást nem kérdeznek. Próbálják kideríteni mi volt ott, kivel beszéltek, bántották-e az őröket.

Minden jól halad, ártatlannak tűnik a csapat.

Arra a kérdésre, hogy mit tud a csapat a Szürkeszirtben történt gyilkosságok elkövetőjéről, azt a választ adjuk, hogy minket követ.

Végül Alicia lelepleződik, hogy ő kitálalt az egészről Aundairnak (Timon grófnak jelentett). ALICIA A KIRÁLYI SZEMEK SPICLIJE!!! Kaius király is megjelenik; dühösen azt mondja:

"EZ KOMOLY NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT!"

Hamar kiderül, hogy ennek az árulásnak a várható büntetése halál.

Másnap lesz ítélethirdetés, éjszakára a csapat a Palotaerőd "vendége" marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr5713691952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása