288. alkalom - A Piramis végveszélyben

Helyszín: Üröm
2018. február 13.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Villám Skoradalavan feljegyzései -

 

YK 1016, Nymm (VI. hó), 19. délután 3. harang

Korth, Szabadkikötő, Úszó Sírbolt

Rowerol újra jelentkezik. Megint félrehúzódok. A hangja remeg az izgalomtól – ilyet sem pipáltam még! Azt mondja, a tőlünk kapott információk alapján az elfogott Tarkananosoktól kiderítették, hogy a nagy piramist akarják elpusztítani és a mai nap délutánra van tervezve az akció! Minden perc számít! Minden lehetséges erőt mozgósítottak, de ránk is szükség lehet. A titkos pincét is ellenőrizték, nem találtak ott senkit: pár perccel korábban innen indulhattak a végső akcióra. Itt is a piramis megtámadására utaló jeleket találtak. Én megígérem, hogy maximálisan segítünk Bek Okhanék megtalálásában, de nyílt csatába nem akarunk kerülni a Tarkanan házzal, mert akkor a sok éves álcánk veszne oda. Egy odavetett „Úgy legyen, csak érkezzenek időben!” nekem elégnek tűnik egy ilyen kritikus és sürgető helyzetben. Az üzenetet annyival zárja: „Azonnal induljanak a piramishoz, 20 perc múlva találkozó ott! Piros ruhát viseljenek, hogy felismerje Önöket Tövis ügynök.” 

Mikor végzek Rowerollal, a többiek éppen azt a bandatagot faggatják, aki elengedte a hajóról sietősen távozó nővéreket és aki ezért most rémülten pislog Adaman felé. Csak annyit vetek oda a többieknek:

- Azonnal indulnunk kell! Kövessetek!

Halkan teszem hozzá, hogy lehetőleg csak ők hallják ill. értsék:

- Ma lesz az akció a tetraédernél! Indulás! MOST! Találkánk van! 

Gondolom magamban, hogy ebből megértik, hogy tényleg sürgős a dolog és hogy nincs vesztegetni való időnk. Fejben próbálom kiszámolni, hogy mennyi idő alatt tudunk a piramishoz érni. Arra jutok, hogy valószínűleg máris késésben vagyunk. Indulnék sietősen kifelé, de akkor megdöbbenésemre a többiek ahelyett, hogy követnének, mindenféle magánakcióba kezdenek. Belfegor még mindenképpen szeretne egy rövid beszélgetést Adamannal, így szeretné figyelmeztetni a Tizenketteket. Nevetséges. Adaman még magát se tudja megmenteni, nemhogy ilyen gyorsan, hatékonyan üzenhetne a Tizenketteknek. Verna se érti ki szavaimból az azonnali cselekvés kényszerét, ő még szeretne beszélni a másik ajtónállóval is. Alicia még amatőrebb módon azt veti oda Adamannak, hogy

- Indulunk megmenteni a gazdáidat!

Erre megfagy a levegő:

- Kik a te főnökeid Adaman? - néznek többen is vádlóan a bandavezérre. Ő meg áll ott bambán és nem érti mi a franc ütött belénk. 

Egy világ dőlt össze bennem. Miért nem képesek legalább egyszer megbízni bennem. Én is követem mindig Aliciát, mikor azt mondja bízzak benne. Már az Aasterinianos handabandázását is félig meddig elhittem.

Erre most itt egy ilyen helyzet, amikor nyilvánvaló, hogy nálam van valami olyan információ ami nagyon fontos, erre le se szarják, amit mondok.

Azt mégse mondhattam nekik a hajó közepén (a korthi alvilág jeles képviselőinek körében), hogy milyen életbevágó ügyben kellene azonnal indulnunk (Tizenkettekek piramisának megmentése a Tarkanan háztól) ill. hogy minderre az utasítást a brelandi titkosszolgálat egyik vezetőjétől kapom. De azt se óhajtottam világgá kürtölni, hogy Tövis ügynökkel van találkánk 20 perc múlva és már így is késésben vagyunk ill., hogy a piramis ellen törő Bek Okhant nekem kell majd lokalizálnom a Tarkanan bélyegem segítségével. 

Kb. 10 percet elvesztegetünk ezzel a bénázással, míg végre elszabadultunk. Én már indultam volna korábban, ha kell egymagam is, de nem engednek el, amíg a többiekkel nem végzett Adaman. Végül összehordanak valami átlátszó zagyvaságot arról, hogy csak viccnek szánták azt a főnökös mondatot. Vöröslik a fejem az idegességtől, hogy lekéssük a találkát és ha lezuhan a piramis, az a mi lelkünkön fog száradni. A hajót elhagyva gyorsan levetjük a matrózos álcánkat és átlagos polgárok képébe bújunk. Szerencsére megcsípjük a környék leggyorsabb kocsisát, így csak 5 percet késünk. Ilyen előzmények után el is ment a kedvem attól, hogy minden részletet elmondjak nekik. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten! (És tök mindegy, hogy Dol Dorn, Aureon vagy Aasterinian adjon!) Annyit azért odavetek nekik, hogy a piramis végveszélyben van és miattuk faszán le fogjuk késni az életbevágóan fontos találkánkat. Hozzáteszem azt is, hogy nekünk kéne megtalálnunk Bek Okhant a csatornarendszerben és pirosban legyenek. 

f3f22277a00014c1e6548463577041d3.png

Persze szokás szerint oda se figyelt senki. Mikor 5 perc késéssel megérkeztünk a térre, csak én öltök fel olyan álcát, ami szükséges. Feltűnően lobogtatom piros sálamat, hátha nincs még minden veszve és megtalál minket Tövis. A többiek persze folytatják a teljes fejetlen akciót. Ki zöld, ki barna, ki szürke ruhában, de még véletlenül se pirosban… 

A legrosszabbtól tartva úgy helyezkedem a téren, hogy ne legyek a piramis alatt: ha esetleg bekövetkezve a szörnyűség, úgy ne nyomjon agyon azonnal. A többiek a grifflovasokon keresztül próbálnak valami üzenetet küldeni a Tizenketteknek. Ezt már nem is kommentálom... Annyira szánalmas! Természetesen kiröhögik őket.

Utána véletlenszerűen keresnek valami csatornalebúvót és lemásznak, majd elkezdenek menni az egyik irányba. Már látom magamban a másnapi Korthi napló szalagcímeit: a piramis leszakadását egy ügyefogyott sharni kalandozócsapat okozta…

Lengetem a piros sálamat a csatornalejárat mellett állva, nem túl sok meggyőződéssel. Már negyed órát késtünk. Biztos vége mindennek.

- Aureon (de jó nekem Aasterinian is!), segíts! – motyogom magamban. És láss csodát! Egyszer csak megszólít egy ismeretlen alak.

- Maga az Van Haaz úr? – kérdezi sárkánynyelven.

Végre megérkezett Tövis ügynök. Természetesen álruhában. EGYEDÜL!

- Tetraéderre fel! – válaszolok vissza.

- Lefelé a csatornába! – adja ki az utasítást. Mikor leereszkedünk, leveszi álcáját. Látom, hogy eléggé tépázott a külseje.

- Hol van a megígért segítség? – kérdezem.

- Késtek! SOKAT! És nem lesz más erősítés! Így kell megállítanunk őket. Induljunk azonnal! – sürget.

Nem erről volt szó, gondolom magamban. Azt megígértem, hogy megtalálom Bek Okhant (és már érzem is merre keressem), de mondtam, hogy mi nem akarunk szemtől szembe kerülni velük. Nem akartam, hogy ilyen nyilvánvaló bizonyítéka legyen annak, mi árultuk el a Tarkanan házat. DE MOST MÁR NINCS VISSZAÚT! A piramis megmentése mindennél fontosabb! - fut át agyamon.

Megmutatom Tövisnek, hogy merről érzem a jelet. Persze nem abba az irányba kell menni, mint amerre a többiek indultak. De szerencsére ők is meghallják, hogy lemászunk Tövissel és hogy beszélgetünk, így visszatérnek hozzánk. 

Elmémet kiürítettem:

- Csak a feladatra koncentrálj! Minden más ráér! – mormolom magam elé, miközben gyors tempóban megkezdjük a préda becserkészését. 

 

Ötletek, elvarratlan szálak

  • Több helyen lelepleztük magunkat, hogy tudunk arról, ma megtámadják a 12-ek piramisát…

 Személyek

CSAPATNAK FONTOS

  • -

 CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

  • Korth 12-ek piramisa

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

House rules

  • Decision – consequences (papíros szabály bevezetése)

 

Legyőzött/megismert ellenfelek

  • -

jelmagyarázat:

  • ez a szál már megoldódott vagy az infó már fenn van a wikin
  • hiányzik a wikiről
  • külső dokumentum jelölése
  • pontosítandó

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr3813669486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása