286. alkalom - Leleplezések

 2018.01.24. 20:00

286. alkalom - Leleplezések

Helyszín: Üröm
január 24.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 19. délután

Korth, Szabadkikötő, Úszó Sírbolt hajó

Az első harangszó körül a csapat visszatér a felderítésből az Úszó sírboltra. Egy rejtett járaton elvezetik őket közvetlenül Nashka lakosztályába. Itt Adaman várja őket, aki egy díszes tekercset ad át nekik, ami meglepetésükre a Természet Haragja nevű druida varázslatot tartalmazza. Villám agyán azonnal átsuhan a gondolat: Vajon hogy tudta ilyen gyorsan megszerezni ezt a ritka spellt? Verna sikeresen felolvassa a tekercset (sárga fénykitörés), aminek hatására Nashka kigyógyul az aberráció fertőzésből (bár egy kicsit sikoltozik és vér folyik a száján), Alicia pedig éles fájdalmat érez a magzatából sugárzóan (-3 CON). Adaman megkönnyebbülten néz Vernára, láthatóan óriási szolgálatot tettünk neki...

Rátér a csapat a felderítésen tapasztaltakra és hangot adnak a Hangtalan Gyilkos felőli kétségeiknek (honnan tudni, hogy ő az, mi történt a rajtaütés során, miért nem a varázshasználót sújtotta le, stb.)

Adaman elmondja, hogy a Hangtalan gyilkos kardján speckó feliratnak kellett lennie: "Csend a végső válasz!". Leellenőrizték és tényleg úgy is volt. Bár erről az egész tanács tudott, így ha van köztük áruló, akkor ezt más is megtudhatta.

Félkarú Dujeket behívja Adaman, ő jelen volt a SzK-os összecsapás alatt. Elmondja, hogy két harcos, mellvértben és két csuklyás alak jelent meg. Az egyik csuklyás varázslatokkal operált (tűzlabda, villám), míg a két harcos ördögi ügyességgel harcolt. A másik csuklyás egy idő múlva elővette sötét kardját, ami furcsa módon vonzani kezdte a védők egy részét.
A varázshasználó rövid időre eltűnt (ekkor varázsolta le Nashkát). Egyszer csak megjelent a Hangtalan Gyilkos és leszúrta az egyik támadó harcost. Ekkor összenéztek és "rutinosan, olajozottan" visszavonultak a támadók, magukkal vitték a holttestet is. Teleporttal jöttek és teleporttal távoztak!!! Verna hangosan gondolkodik: - Vajon miért a kardost vágta le a gyilkos, miért nem a sokkal veszélyesebb, de védtelenebb varázslót?

Adaman biztatja a csapatot, hogy csatlakozzanak a Tízek Tanácsához és vegyenek részt az előkészületekben.

A csapat így is tesz. A Tanács azonnali támadásra biztat az elhagyott raktár ellen.

Dujek + 4 fő, Tompa + 2 fő (Üst és Dob), a Hangtalan Gyilkos és Bek Okhanék egysége (1+6 fő) mellett a Légiót szánják a támadást szimbolizáló dárda hegyének.

Shurq Ellal és csapatai elterelő hadművelet keretében fogják elcsalni a kikötőben járőröző Oroszlánokat.

Adaman felszólítja a kijelölt Tanácstagokat, hogy tervezzék meg a rajtaütést, a többiek távoznak. (Adaman biztosítja a Légiót, hogy mindenkin rajta tartja a szemét, mert bárki lehet áruló.)

A csonka Tanács folytatja az ülést, hogy megbeszéljék a rajtaütést.
A Légió azt javasolja, hogy további felderítés kellene, illetve, hogy az egész rajtaütésnek csapda szaga van. Csak egy elterelő hadművelet arra, hogy közben a SZK rajtaüssön Adaman maradék erőin.
Villám kardoskodik amellett, hogy várjanak egy-két órát, azon már nem múlik semmi.

Bek Okhan türelmetlenkedik és Dujek is nagyon menne már. (A Légióból Alicia és Belfegor is ütne.)

Megállapodnak, hogy várnak 1 órát. Bek Okhan arra hivatkozva, hogy összeszedi a csapatát kimegy. Nem tér vissza és a hajóról is eltűnik.

Adamant ez meggyőzi, hogy tényleg árulás van a dologban. Összehívja a teljes tanácsot és védekezésre rendezkedünk be a hajón. Egy idő után Shurk is visszatér.

A Légió nagy elánnal a Hangtalan Gyilkost kezdi el keresztkérdésekkel zavarba hozni, hamar belebonyolódik a hazugságok hálójába. (Pl. állítólag 50 éve a városban él és vár, de aztán kiderült, hogy az itteni viszonyokról nem sokat tud. Rákérdezünk a furcsán ismerős káromkodós stílusára is, erre csak hebeg-habog.)

Elmondja, hogy nyílt lapokkal kíván játszani...(Közben megvádolja a Légiót, hogy azok nem Droaami ügynökök, akiknek kiadják magukat). Még a Tanácsnak is odakiabál: - Ezek nem is Droaamból jöttek!

Adaman döntésén múlik minden, harc lesz vagy bízik bennünk, a lánya megmentőiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr7513669346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása