1. alkalom

A Szürkeszirt erőd elhagyása

Helyszín: Üröm

  1. január 3.

 

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (wisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (wisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

 

- Villám Skoradalavan feljegyzései -

 

YK 1016, Nymm (VI. hó), 18. este

Korth, Szürkeszirt erőd (királyi börtön) középső szint

Hamar felismerem, hogy ez ellenfelünk az alsó szinten korábban látott elder minotaurus. Kemény ellenfél!

 

Megrohamozza Stefán parancsnokot (alias Márciusz). A mesteri módon elé varázsolt zsíros tócsámat átugorja, felökleli és szorongatja Márciuszt. Nem sokon múlik, hogy kilehelje a lelkét.

 

Fentről nagy döndülés hangzik. Ezek szerint megjött a felmentő sereg és törik be a fenti nagy ajtót.

 Image result for minotaur maze

Vernát felcserélem Márciusszal, aki így fel tudja gyógyítani önmagát, míg a többiek Belfegor vezetésével agyoncsapkodják a páncéltalan melákot.

 Gyorsan lesietünk az alsó szintre. Itt Cézár vérbe fagyott testébe botlunk. Alicia gyorsan megvizsgálja: HALOTT! Ugyanolyan szúrt seb van rajta, mint amilyen a Vadalis erődben volt a hullákon! Itt van valahol az orgyilkos!!!

Image result for wounded fighter fantasy

 Láthatatlanság érzékeléssel haladunk tovább, de az ajtók zárva és sehol nem látjuk a gyilkost. Hova tűnhetett?

 Sajnos nincs időnk sokat gondolkodni, mert a felső szintről éktelen robaj hallatszik: betörték az ajtót: gyorsan távoznunk kell. Az alsó börtön szinten nyitok először járatot a Passwall jogarommal és ugrálunk le a titkos, élőhalottas részre. Pont időben távozunk, már hallhatók a lefelé dübörgő léptek. Gyorsan megszüntetem az átjárót, hogy ne követhessenek minket. Ekkor Verna odasúgja nekünk: érdekes, mintha ajtónyitást hallott volna. Lehet, hogy a gyilkos visszament a cellába? Vagy most jött ki onnan? Ezt már nem tudjuk meg…

 

Gyorsan végigmegyünk a már ismert járatokon. A végén újabb járatot nyitok, majd láthatatlanság gömbben repülünk a partra, Belfegor karjaiba kapaszkodva. Alicia kénytelen a vízben úszva (hála a szabad mozgás bűbájának) követni minket.

 

Szerencsére úgy tűnik nem vett észre bennünket senki. A parton bevárjuk egymást, majd együtt megyünk a házunkig.

 

Egy utcányira a végcélunktól egy árny válik el a faltól és annyit közöl:Related image

- A ház kompromittálódott!

 

Márciusz azonnal felismeri:

-Tövis ügynök! Te itt????

ld. átvezető szöveg: Breland Tövise - Villám (következő naplóban meg lett ismételve)

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr4913618714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása