160. alkalom –RPG weekend VIII 3. nap

Találkozás Sur’killal és indulás a Kapuőrző ellen

Helyszín: Bp., III. ker. San Marco u. 36.

2014. június 01.

 

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos), Alicia ir’Degard (human nő, L5 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (wisper gnome ffi, L5 wizard), Verna Tealeaf (wisper gnome nő, L5 rogue), Nazzod (half-orc ffi, L5 Gatekeeper druida), Merix Bratt (changeling ffi, L5 warlock)

 

- Villám Skoradalavan feljegyzései -

  

YK 1010, Barrakas (VIII.) hó 14.

A nagy döntésen tanakodtunk. Hihetünk Gorundarnak vagy sem és ha hihetünk, akkor akarunk-e segíteni?

A döntésünkben mindenesetre komolyan figyelembe kellett venni Alicia állítását: a maszkos pszionok gonoszok, Gorundar pedig nem.

Levettük a maszkokat a maradék két pszionról is. (A harmadik maszkot már korábban megszerezte Merix – erről majd még beszélnünk kell...)

Néztük a hétköznapi elfnek tűnő teremtmények hulláit. Nem is gondoltuk volna, hogy ezek a lények egy másik világnak a rettegett urai lehetnek.

Jenn’llától is próbáltam megtudakolni, hogy szerinte melyik lenne a helyes út, de teljesen el volt bizonytalanodva.

Gorundar még egyszer megerősítette, hogy már csak egy elf pszion várható, utána senki. A pszionikus teleportálás időigénye oda és vissza irányba is több nap, beleszámítva az előkészületeket és a pszionikus rituálét.

Vagyis ha a pszionok eltűnnek, jó pár napig biztosan nem jön utánuk senki. Kérdésünkre, hogy azután viszont miképp lehet védekezni ellenük, azt is elmesélte, hogy ismeretei szerint a pszionok csak egyesével tudnak átjönni és csak erre a helyre, ahol most vagyunk. És hát a teleportálást követően igencsak legyengülnek.

 Úgy döntöttünk, hogy biztos nem véletlenül érzi Jenn’la az a szigeten tartózkodó nagy elmét; a keresésére indultunk. Belfegor kapott egy Repülés varázst, egyik kezébe fogta Vernát, a másikba engem és elindultunk a lény felkutatására. Jenn’la iránymutatását követve – miszerint a kráter külső oldalán kell keresgélnünk, szemben a kráterbe vezető alagúttal – hamar átlibbentünk a csipkés kráterszél felett és megkezdtük az ereszkedést a másik oldalon. Mikor odaértünk, ahová Jenn’la irányított, nem láttunk semmi érdemlegest, csak erdőt.

  Egyszer csak Jenn’la magától elkezdett fennhangon sárkány nyelven szólni:

– Sur’kil. A Kamara megbecsült tagja és… – itt mondott volna még valamit, de erre nem került sor, mert hirtelen az egyik alattunk lévő tisztáson megjelent egy emberforma, jól öltözött alak.

 – Legyetek üdvözölve! Sur’kil a nevem és sárkány vagyok. És úgy van, ahogy mondtátok: a Kamara tagja vagyok, mely népem egyik legbecsültebb csoportja. Feladatunk megfigyelni a prófécia alakulását, de beavatkoznunk nem szabad. – ebben a momentumban egy pillanatra elhalványult a körvonala és mintha Gramut képe villant volna be egy pillanatra.

 – Mi pedig a vektorok vagyunk – vetettük oda dacosan. És magunkban hozzágondoltuk, hogy „Kapjátok be az eddigi sok-sok be nem avatkozást!”.

 Láttuk, hogy innen sok segítséget tutira nem kaphatunk (jó esetben is csak semleges megfigyelésre számíthattunk), ezért hátat fordítottunk és visszarepültünk a többiekhez. Jenn’la eközben tudatta velünk, hogy Sur’kil valóban egy sárkány és ott repül láthatatlanul mögöttünk. Ezen felül azt is elmagyarázta, hogy mi azért lehetünk ennyire fontosak a Kamarának, mert rajtunk a jel, ami meg van írva a próféciában.

 Gorundarnak elmondjuk, hogy itt van egy nagyhatalmú sárkány a szigeten, de bizony az ő támogatására ill. azok támogatására, akik ideküldték, nem számíthatunk. Rajtunk áll a döntés! Én nem voltam oda túlzottan a határtalan veszélyeket rejtő küldetéssorozatért, de a többiek egyöntetűen, lelkesen vállalkoztak az álomkalandra a Kapuőrző ellen. Ott az aréna közepén akartak lefeküdni és transzba esni. Legalább annyit sikerült elérnem, hogy menjünk ki a kráterből és valahol kint bújjunk el az egyik csalitosba. Mikor ezzel megvoltunk, Gorundar koncentrálni kezdett…

 

ld. átvezető szöveg: 160. alk. Kalandok egy alternatív valóságban (Villám) – külön handout mindenkinek

ld. átvezető szöveg: 160. alk. Villám a mestermágus karakterlap – külön karakterlap mindenkinek

 

 

Ötletek, elvarratlan szálak

  • Nem akar majd egyszer Jenn’la inkább az eredeti gazdáinak segíteni? 

Személyek

CSAPATNAK FONTOS

  • Sur’kil (alias Gramut)
  • a Kamara – próféciafigyelő, de be nem avatkozó sárkánycsoport 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

House rules

  • -

Legyőzött/megismert ellenfelek/lények

  • -

jelmagyarázat:

  • ez a szál már megoldódott vagy az infó már fenn van a wikin
  • hiányzik a wikiről
  • külső dokumentum jelölése
  • pontosítandó

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr2013423143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása