1000. Lahrvion (VII.) hó 18. nap; Var’ashwad’ava, ismeretlen napszak

Villámot megkértem, hogy menjünk ki és beszéljük meg. Abban maradtunk, hogy nem kérjük a segítségét, de nem is öljük meg. Ezért fogtam és bocsánatkérést rebegve leütöttem. Nem sokkal később megérkeztek a többiek. Mi elmondtuk nekik, mire jutottunk. Ők pedig odaadták, amit találtak. Sajnos Merix és Nazzod ezek után kötötték az ebet a karóhoz, hogy ők nem fogják itt hagyni élve, öljük meg. Szó szót követett és hiába érveltünk Villámmal, hogy később is hasznunkra válhat és akár később is megölhetik, nem hallgattak ránk. Mivel már nem tudtunk újabb érveket hozni és az idő telt, hagytuk, hogy Nazzod az új handzsárral levágja a félördög fejét. Meg is tette, vágta a fém a húst és a csontot, mint kés a vajat, de ahogy elvált a fej a testtől egy fekete felhő fogta körbe Nazzodot, akit iszonyú érzés kerítette hatalmába. Rájöttem azonnal, hogy a lélekbéklyó átkerült Nazzodra. Kérdésünkre el is mondta, hogy úgy érzi, nem tudja elhagyni a tornyot. Na bravó!

További beszélgetés után úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk bejutni Belshabar szentélyébe és leütni a szobrot a néhai félördög elmondása alapján. El is mentünk a szentélyhez és Dudda védelmében Verna kinyitotta az ajtót és Nazzod benyitott. Mögötte egy híd bukkant fel egy teremben, aminek az alján víz sötétlett. A híd végén csukott ajtó állt. Verna csapdát keresett a híd elején, de nem talált. Ezért előre intette Nazzodot, aki megidézett utolsó erejével egy asztrális konstukciót, ami elkezdett haladni a hídon. A közepéig ért el, amikor a híd leszakadt és a konstrukció elmerült a vízben. Két közepes lényt láttunk utána bukni és cápauszonyokat is észrevettünk. Villám kijőve a letargiából elmondta, hogy a hidat vissza kell állítani és utána kell a csapdát is helyreállítani. Verna megint megnézte a kiálló végét a hídnak és megtalálta a kis gombot, amivel vissza lehet állítani. Én körülnéztem a plafonon és észrevettem a csigarendszert, ami erre volt való. Villámmal elmentünk a félördög szobájába kötélért és szerszámokért. Nazzod vállalkozott, hogy majd Dudda békéje alatt átmegy a vízben, de miután elmondtam, hogy ezek nagy valószínűleg élőhalottak és ez nem hat rájuk és ezt ki is próbáltuk egy hullával, letett erről. Kiderült ugyanis, hogy két csont rémcápa van a vízben. Merix elkezdte elméjével a kötelet átvinni a túlpartra és befűzni a csigákba. Majd erre a végére is. Sok próbálkozás után sikerült is és összehúztuk a hidat és bepattintotta a csapdát Verna. Még a hatástalanítás hátravolt.

Alicia ir’Degard tollából

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr824896970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása