296. alkalom - A titokzatos gyilkos

Helyszín: Üröm, Hawky's
április 25.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. este-éjjel

Korth,  Kereskedelmi Negyed-Füstös Zugoly

Belfegor megmentette az egyik haldokló bérgyilkos életét. Alicia szájkaratézik a helyi erőkkel, de nem sok sikerrel.

Genmajsa az ablakon kimászva a tetőn üldözi az egyik menekülő orgyilkost, végül sikerült elkapnia (belehal egy szerencsétlen ugrásba).

Ivello leszereli a fontoskodó Sötét Oroszlánokat, akik először a gyanús partit akarják kifaggatni.

Ivello aztán sürgeti a csapatot, hogy lépjenek le valahogy, ad egy fly potiont is. Miközben összeszedjük a támadók értékeit, észrevesszük, hogy az Átnyék jelét viselik. Ivelloval arra tippelünk, hogy a Phiarlan ház emberei lehettek (vagy esetleg Thurannik).
Repülve + Genmjasa pókmászását kihasználva kisurranunk a hátsó szoba ablakán és álcában a Vén Kraken fogadó irányába lépünkk le. Ivello is velünk tart.

Ott elfoglaljuk korábban álcaképp kivett szobánkat. Ezt Villám bevédi fürkészés ellen (Detect scrying + Zone of silence).

Ivello elmondja a következő dolgokat:
- Korthi korona kereste meg, hogy vizsgálja ki a Beruk ir'Delat (Kaius unokaöccse) kúriájában történteket, mert a bűneset pár részlete megegyezik a korábban Ivello által Sharnban vizsgált esettel (Jebbedo).
- Odament vizsgálódni. Bizonyos jelek arra utaltak, hogy a nyomozása többeknek nem tetszik. Pl. saját házából jött nyomás, ezért is szállt meg a Mishan Hercegnő Tavernában)
- Azért elkezdte a nyomozást, talált egy titokzatos fémdarabot (alkarvért törött darabja - adamantin ötvözet), valószínűleg a gyilkos vesztette el.
- Szerinte ez egy Sárkányjegyes Házakkal összefüggő eset. Beruk foglyát, az Aréna játékok "fődíját" akarták megölni, ugyanaz a gyilkos, aki Jebbedoval is végzett.
- Végül az őrökkel vívott küzdelemben talán megsebesült, és visszavonult. A magánzárkákba nem jutott be.
- Jebbedo valószínűleg nem árult el semmit a vallatóinak, de egy sárkányjegyet vésett a saját tenyerébe.
- Következtetés: Talán egy Sárkányjegyes ház akarja levadászni egy új ház tagjait, mert az új ház felemelkedése a saját házuk alkonyát jelentené. Komoly politikai játszma.
- Ivello okoskodását megerősítette, mikor látta Beruk ir'Delat sárkányjegyes foglyát: - hasonló a jegy rajta, mint amit Jebbedo rajzolt a tenyerébe.
- Most, hogy nyilvánvalóan veszélyben az élete, úgy döntött, felhagy a nyomozással.
Sikerült meggyőznünk, hogy mi szívesen folytatnánk az ügy felgöngyölítését, ezért Ivello átadta nekünk a páncéldarabot, amin Genmajsa apró rúnákat fedezett fel. - Talán egy artificer segíthet.

Visszakísértük Ivellot a Medani enklávéba.

3 órát pihentünk, tanakodtunk kihez fordulhatnánk. Csak a Bába jutott az eszünkbe, mint minden korthi titkos tudója.

Kicsivel éjfél előtt elindultunk az Éjféli Piacra. Gond nélkül odaértünk.
- elfek kreálta illúziók mögött egy elhagyott, leégett városrészben egy kanális partján ütötték fel az aznapi Piacot. 
- árusok: bódító hatású növények, Xendriki műtárgyak, Gyászföldi ereklyék, mérgek, Dhakaani antikvitások, démon szolgák, implantok, varázstárgyak (öv, köpeny, stb.) kaphatók.

Megtalálják Izzgothot, a hobgoblint, aki Dhakaani relikviákat (fegyverek, műtárgyak (pl. dobok)) árul. A második levélben szereplő jelszóval léptünk be. - A lakatot keressük.

- Na végre, hogy megjöttetek. Már vártalak titeket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr9813898100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása