290. alkalom - Egy mindenkiért, mindenki egyért?

Helyszín: Üröm
Időpont: 2018. február 28.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

- Mesélő (VV) + Villám -

ld. átvezető szöveg: Villám - álom2

 YK 1016, Nymm (VI. hó), 20. reggel

Korth,  Palotaerőd 

Éjszaka mindenki álmot látott, és kicsit zaklatottan ébredt. Csak később tudtuk elmondani egymásnak, mit is álmodtunk. 

Rowerol üzenetet küld Villámnak: 2 újabb áldozata van a Légiónak Sharnban: Gerosh és Kraken. Ezt visszajátszottuk. A kihallgatás eredményéről már tud; a SL (kivéve Alicia) Breland védelmét élvezi.

Ítélet:
ir'Irloff, a Sötét Oroszlánok vezetője elmondja, hogy a parti kegyelemben részesül, a Piramis elleni merénylet megakadályozásában mutatott segítségért (+Homálylámpás kezesség ill. Bíbor pengék közbenjárása miatt). Kivéve Alicia. Őt a kémkedés miatt vagy kivégzik, vagy kifizeti valaki a 100k GP büntetését. A pénzbüntetés is csak különleges okok (SL tagként önként jelentkezett kihallgatásra, Aundair és Aasterinian egyház is közben járt érte) miatt lehetséges.  Aundair nagykövet 20k-t vállal.

Fél óra tanácskozási időt kérünk. Alicia magyarázkodik a csapatnak.

Genmajsa: -ALICIA, TE KÉM VAGY?

Mélyen megrendül a bizalmunk Aliciában. De váltig állítja, hogy nem akart ártani a légiónak, csak úgy gondolta, alkalom adtán jól jöhet egy kis aundairi segítség (ahogy arra már volt is példa a Lhazaar hercegségekbe menet...). Ezt majd később megbeszéljük...

A csapat végül magára vállalja a teljes összeget (SZÁZEZER GALIFÁR!!!). Egy mindenkiért, mindenki egyért! Nem kérünk az aundairi alamizsnából. A szerződésben azonban az áll, hogy ha nem fizetjük meg határidőre (1 hónap van rá!) a pénzt, akkor az egész parti megy életfogytig tartó kényszermunkára (plusz kivégzik Aliciát). Villám kérésére extra záradék: vis maior esetben fizethetünk később, de nekünk kell bizonyítani, hogy akadályoztatva voltunk. Ezen felül ir'Orloff azt is elfogadja - Rowerollal kötött személyes évtizedes barátsága miatt - hogy varázstárgyakkal is fizethetünk.

Belfegor nem akarja aláírni. Azt kérdezi, lehet-e, hogy ne írja alá mindenki. A válasz meglepő: IGEN! Ezek után egyedül Belfegor az, aki nem írja alá a szerződést.
Villámban eltörik valami, az eddigi 20 év során felépített bizalom megy a levesbe. Nagy összeveszés a vége. Ezt visszajátszottuk a következő alkalommal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr8813787080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása