287. alkalom - A Tízek tanácsának pusztulása

Helyszín: Ménesi út, Nájdzsel
2018. február 8.

Hónapok: Zarantyr (I.), Olarune (II.), Therendor (III.), Eyre (IV.), Dravago (V.), Nymm (VI.), Lharvion (VII.), Barrakas (VIII.), Rhaan (IX.), Sypheros (X.), Aryth (XI.), Vult (XII.)

Napok: Sul (1.), Mol (2.), Zol (3.), Wir (4.), Zor (5.), Far (6.), Sar (7.)

Aktív karakterek: Belfegor Bhatta’waag (half-orc férfi, Dol Dorn hívő L1barbár-L4harcos-L2 Holy liberator (Bíbor penge)), Alicia ir’Degard (human nő, L7 Aasterinian pap), Villám Skoradalavan (whisper gnome ffi, L7 wizard), Verna Tealeaf (whisper gnome nő, L7 beguiler), Genmajsa (human ffi, L7 swordsage)

 

- Villám Skoradalavan feljegyzései -

 

YK 1016, Nymm (VI. hó), 19. délután 2. harang körül

Korth, Szabadkikötő, Úszó Sírbolt

2 testőr is bejön a nagy terembe, hogy hallja a Gyilkos történetét. 

Eio Koet azt javasolja, hogy 14 szem között beszéljünk (SL+Adaman+ő). Bevonulunk az egyik félreeső raktárba. 

A gyilkos küzd az életéért és egy érdekes felvetéssel rukkol elő:

- Én tudom mikor kell bedobni a lapokat, Ollandra gömbölyű csöcsére mondom. Hatan vagytok itt, hat kérdésetekre őszintén fogok válaszolni. Utána viszont eltűnök örökre a városból. Az igazi hatokra fogadom! Kezdhetjük?

- Rendben. – egyezünk bele. 

1) Hogy történt a Szürke Király támadása?

- Előre kitervelt akció volt, a lényege, hogy a színjáték végén itt hagynak egy újabb emberüket Adaman szervezetében. 

2) Ki a Szürke Király és mit tervez?

- Valójában ő egy droaami medúza, Ipharat az igazi neve. Azt tervezi, hogy átveszi a hatalmat az itteni alvilág felett, de nem egy csapásra, hanem minél lassabban, hogy minél fájdalmasabb legyen. Adamannak.

A legfontosabb kérdésekre megkaptuk a válaszokat, ötletelünk, hogy miről kérdezzünk még.

  • Bek Okhan
  • Hol van most a Szürke Király?
  • Ki a segítője?
  • Khorvaire szintű doppelganger árulás
  • a banyák droaami találkozója az uralkodókkal

Végül erre jutottunk: 

3) Kiből áll a Szürke Király csapata?

  • 17. és 21. segula (Nekem ez jóval többet mondott, mit a többieknek: a Démon Puszták egy izolált, harcias törzse. Nagyon keveset tudni róluk. Egy olyan törzs, amely hiedelmeinek középpontja a harc és a fegyveres küzdelem. Állandóan küzdenek egymással és egyfajta rangsort alakítanak ki egymás közt. A törzs összes harcosa egy örökké változó hierarchiába rendeződik, ahol a törzs vezetője az "Egyes", és a többiek pedig mind egy-egy szám, azt jelezvén, hogy hányadikak a harci rangsorban. Nagyon ritkán néhány tagjuk elhagyja a törzs életterét és elindulnak a nagyvilágban valamiféle küldetésre. Egyetlen ismert motivációjuk a küzdelem és a versengés.)
  • bérmágus (Erről is beugrott nekem valami: ezekről az elmúlt években hallottam itt-ott rebesgetni, pletyka szintjén. Állítólag egy titokzatos, igen nagyhatalmú varázslókból álló csoport, akik elképesztő drágán, mindenféle fenntartások nélküli feladatokat vállalnak, mindenféle erkölcsi skrupulusok nélkül. Megbízóik általában széngazdag hadurak, nemesek, bűnszervezetek és olyan feladatokkal bízzák meg őket, amik a saját lehetőségeiket messze meghaladják. Semmit nem lehet tudni motivációikról.)

és pár napja csatlakozott hozzájuk Drul Kantar nagyúr csapatának maradéka:

  • Pusztító (egy ork blackguard)
  • Sasha (életlopó – ezt is tudom, hogy mit jelent: Vol követői, Vol és a vér misztériumának kutatói. Tolvajhoz hasonló képességekkel és egyben Vol misztikumának varázshasználói tudásával is rendelkeznek.)
  • Jómagam (árnyékok ismerője, árnytáncos) 

4) A következő 1 hétben hol lesz a Szürke Király?

- Mi nem voltunk beavatva, csak semleges helyeken találkoztunk. A Rongyos törpeharcsa fogadóban vettünk ki egy lakosztályt és ott kerestek minket, amikor akartak velünk találkozni. 

5) Kik az árulók Adaman Fane szervezetében?

- Nem tudom. Miután sikeresen beépültem volna, akkor vették volna fel velem a kapcsolatot. 

6) Mivel tudták rávenni a banyák a khorvair-i államok vezetőit a graywall-i látogatásra?

- Nem tudom; én csak gyalog vagyok a hódítók bástyáján.

Végül még ráadásként elmondja (mivel az utolsó 3 kérdésre nem tudott érdemben válaszolni), hogy két társának most az a feladata, tegyenek el láb alól egy kuruzslót, aki nem messze lakik Korthtól. Már útra is keltek. 

Nagyon figyeltük a szavait, de úgy tűnt nem mer kockáztatni és csakis az igazat, a színtiszta igazat mondta.

- Akkor én távoznék is, a megbeszéltek szerint. – és az ajtóhoz lép. Mielőtt távozna (hogy örökre eltűnjön), még megígéri, hogy soha nem fordul ellenünk. Nekem ennyi elég, útjára engedjük. 

Nem tart sokáig a szerencséje, mivel az ajtó kinyitásakor (Adaman Fane lépett ki elsőnek) őskáosz fogad minket a tanácsteremben. A Tízek tanácsának annyi:

  • Félkarú Dudzsek egy vaskaróval van átszúrva
  • Lanas Tog kitekerve lóg a csilláron
  • Tompa feje a falra van szögezve
  • Shurq és Rallic Nom szintén összecsavarodott fejjel a földön fekszenek

És a maradék öt tanácstag sorsa sem túl rózsás:

  • Adaman mellettünk áll összetörve
  • Bek Okhan kereket oldott
  • Ay Estost kivégezte Adaman
  • Jolenta ir’Hrecket meggyilkolta a Szürke Király
  • Az ál-Hangtalan gyilkos szintén mellettünk áll, látszólag ledöbbenve, újra slamasztikába kerülve.

Viszont Adaman 2 testőre eltűnt. Rövid nyomozás után kiderül, hogy a barbár csajok (Berangias nővérek) sietősen távoztak a hajóról és magukkal vitték Nashkát is. Ők is árulók! A Szürke Király egy levelet is hagyott Adamannak. Abban azt írja, hogy újabb értesítésig ne tegyen semmit és várjon szépen itt a hajón, vagy a lányának annyi. 

Tristan és a banda piti tagjai sértetlenül megúszták az egészet. Leesett állal figyelik a hihetetlen pusztítást. 

A holtestek vizsgálatából (kardvágások) nyilvánvalóvá válik, hogy a két némber végzett a tanácstagokkal. Adaman Fane az első megrázkódtatás után gyorsan intézkedik, hogy Eio Koet nem mehet sehova. 

Alicia Aasterinian hatalma segítségével kifaggatja Rallic Nom hulláját.

  • A két nővér, Cherin és Raisa, kardélre hányta az egész bagázst.
  • Bek Okhanról nem tud semmit
  • A csendvarázst a nővérek teremtették 

Adaman a Magasságosak döntésére bízza Eio Koet sorsát. Az üzenet nyilvánvaló (1d30-on 1-es dobás!), így Adaman intésére nyílik a viziszörny csapóajtaja és az elfnek annyi. (Előtte persze még leszedik róla az értékes felszerelését, amin megosztozunk Adamannal: nekünk egy köpeny és egy adamantin tőrkard jutott.) 

z_287_kraken.jpg

Ezután félrevonulunk Adamannal, aki előadja, hogy valójában ő is a Tizenketteknek dolgozik. Ő volt a korthi alvilágba beépített legfontosabb emberük. Már hosszú évek óta játssza a rá kiosztott szerepet. A droaami bandát nem ő akarta felbérelni, de a tanács megszavazta, így nem tudott mit tenni. Fane nem akar elbújni, itt fogja várni a Szürke Király üzenetét. (A Tizenkettek szerint most hibázhat a bérmágus.) 

Ekkor éreztem, hogy a Rowerol féle üzenőkövem felforrósodik, így kicsit félrehúzódtam, hogy megtudjam mit akar a főinspektor. A szerződés aláírása végett Korthban tartózkodó Lyrandar örökös eltűnt, fontos lenne, hogy segítsünk a megtalálásában és kiszabadításában. Megemlítem neki, hogy itt valószínűleg egy bérmágus is sertepertél. Azt mondja, ez nagyon nyugtalanító, mert ő azt hitte, ez csak legenda.

Annyit már kiderítettek a Lyrandar örökösről, hogy a Tarkanan-ház rabolta el. Tövis ügynök már lecsapott rájuk, de sajnos az örököst még nem sikerült megtalálni. Valószínűleg az utolsó, szabad Tarkanan egység rejtegeti. Szinte mindenkit elkaptak már, csak Bek Okhanék csapata tudott egérutat nyerni. Megemlítem neki azt a titkos pincét, ahol Bek Okhannal találkoztunk. Azt kérdezgeti, hogy tudom-e mire készülhetnek a Siberys jegyes örökössel. Annyit elárulok, láttuk, hogy képesek mágiamentes zónát létrehozni. Lehet, hogy most abból akarnak egy hatalmasabbat. Valószínűleg valami látványos kültéri akcióra készülnek. Azt is vállalom, hogy segítek megtalálni Bek Okhant. Arra gondolok, hogy ha ő képes volt a Tarkanan-jel segítségével lokalizálni engem, akkor hátha fordítva is működik. 

Ezalatt a többiek Adamanból próbálják kihúzni, hogy miért támadhattak rá a nővérek. Fane 15 éve vette át az alvilág irányítását az akkori maffiavezértől, Bar Saritól. A thrane-i származású bandavezért a Tizenkettek segítségével iktatták ki. Egyből ráérez a csapat, hogy itt valami bosszúállási história van a háttérben.

Itt tartanak a többiek Adamannal, mikor végzek Rowerollal. Már én is hallom, hogy Tristan (szintén beépített ügynök) Bar Sarit, feleségét és mindhárom gyerekét saját kezűleg intézte el. De egy szolgálólányon és 2 kislányán megesett a szíve és azokat szabadon engedte. Ezek a kislányok lehetnek a Berangiasok! Adaman öt éve fogadta őket a szolgálatába és 3 éve nevezte ki őket első számú testőrökké. 

Elkezdjük faggatni Adamant és embereit, hogy találhatnánk rá a csajokra. Hova mehetnek, kiben bízhatnak, stb. Állítólag Adaman szolgálata előtt az Eldeen Reaches-ben képezték ki őket. 

Ezalatt Adaman rendezni próbálja a soraikat. Parancsokat osztogat, elkezdenek feltakarítani, stb. Míg a többiek a következő lépésen tanakodnak és újabb bandatagokat hallgatnak ki, addig én a Tarkanan bélyegre próbálok koncentrálni, miközben Bek Okhan képét idézem magam elé. Mintha gyengén éreznék valamit, de nem vagyok biztos benne. Még sosem próbáltam így megtalálni a Tarkananos társamat. Talán ha közelebb lenne… 

Ekkor újra felforrósodik az üzenőkő. Ilyen se fordult még elő. Biztos, hogy nagyon fontos!

 

Ötletek, elvarratlan szálak

  • Nashka megmentése
  • Berangias nővérek megtalálása
  • a kuruzsló megmentése a droaamitáktól, akik már elindultak kicsinálni
  • Piramis megmentése - Bek Okhanék megtalálása
  • Rongyos törpeharcsa fogadó felderítése
  • Létezik-e az igazi Hangtalan gyilkos

Személyek

CSAPATNAK FONTOS

  • Szürke Király 2 testőrre: 2 segula
  • Bérmágus 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

Megismert helyek, események

CSAPATNAK FONTOS

  • Tízek tanácsát elpuszítják a bosszúálló Berangias nővérek
  • Lyrandar örökös segítségével akarják a Tarkananosok (Bek Okhan) lerombolni a piramist
  • Adaman is a 12-ek embere
  • Szürke Király=Ipharat

 

CSAPATNAK NEM FONTOS

  • -

House rules

  • -

Legyőzött/megismert ellenfelek

  • -

jelmagyarázat:

  • ez a szál már megoldódott vagy az infó már fenn van a wikin
  • hiányzik a wikiről
  • külső dokumentum jelölése
  • pontosítandó

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr7113669450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása