280. alkalom - A második Kaius

 2017.11.13. 20:00

280. alkalom

Helyszín: Üröm,  2017. 

Aktív karakterek: Villám, Nazzod, Genmajsa, Alicia, Verna, Belfegor

„A második Kaius

- szemelvények Alicia visszaemlékezéseiből –

Korth, YK1016, Nymm, 18. Szürkeszirt erőd

Marcius csodálatos kihallgatása folytatódott. Egy idő után annyira hihetetlenül jól játszotta a szerepét, hogy már-már én is elhittem, hogy ő bizony Kaius király szolgálatában áll. Micsoda marhaság! El is hessegettem ezt az újra és újra felmerülő gondolatomat, amint cinkosan rám kacsintott. Elképesztően jól játszik. Mert hát játszik, ugye...?

Miután elment ellenőrizni a szintet Marcius, visszajőve faggatta tovább az őrt, Cézárt, aki fenntartások nélkül mondott el bármit, amit kérdezett. Mint kiderült, a következő szinten is egy őr van és egy csengő a kevésbé veszélyes foglyokkal. Afelett már csak az őrök, a parancsnokkal és egy boszorkánymesterrel. Ez utóbbiakat váltogatják és hát nem is szívesen szolgálnak itt - egyfajta büntetésként élik meg az idehelyezésüket. Itt már olyan mágikus szerkezet van, amivel a parancsnok és a helyettese, közvetlenül Kaius király palotájába adhat le vészjelzést. Ezt akkurátusan rendszeres időközönként el is próbálják. Most egyébként Stefán parancsnok van szolgálatban és a helyettese pihenőn. Stefán parancsnok együtt szolgált az őrökkel a háborúban, így amikor Zakariás elaludt az őrségben, szörnyen lehordta őt, de nem árulta be a feljebbvalóknak. Több rabról is beszélt. Köztük arról, aki kihallgatás után elhunyt. Meg volt olyan is, aki behatolt Kaius király palotájába és meg akarta ölni két napja, de elkapták. No, itt összenéztünk, annyira hihetetlennek tűnt - mint egy fedősztori a két napja eltűnt Hanno részére. Marcius kérdésére szépen elmondta sorban a többi fogolyt is. De a lényeg, hogy a következő szinten van Hanno. Hurrá, már csak egy ostoba őrön kell továbbjutnunk. Villám szerint ugyanúgy tegyük, ahogy eddig, aztán majd Marcius meggyőzi őt, hogy miért csináljuk. Majd persze kissé elgondolkodott, hogy talán mégse - tipikus, de aztán maradtunk az első, jól bevált taktikánál. Csak nem Verna adott csendgömböt, hanem Március, igaz abban nem tudtunk beszélni, de nem is baj, csak a lecsapást ne vétse el Belfegor!

Miközben Belfegor felfele tartott, Verna elvarázsolta magára a csendzónát. Mi abban vártuk meg, míg le nem jött - kicsit később, mint számítottam rá -, Belfegor és mutogatta nekünk, hogy minden rendben. Felmentünk és az őrt leütve találtuk közvetlenül a csengő mellett. Nem kötöztük meg, de ott álltunk mellette Belfegorral, míg Verna és Villám előre ment behallgatózva a cellákba. Mint később Verna elmondta, a magát az igazi Kaius királynak gondoló fogoly megszólította és azonnal azt kérdezte, hogy őt jöttünk-e kiszabadítani. Verna persze megnyugtatta, hogy természetesen, aminek nagyon örült a szerencsétlen. Az őrült szerencsére eléggé hiszékeny is volt. Azon egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ha valaki ennyire nyilvánvalóan őrült, akkor miért is kell a királynak bezárnia börtönbe? Vajon van az őrült állításában valami igazság. Hmm. Érdemes lenne utánajárni - később.

Villám közben a közeli üres cellának az ajtaján felfedezett egy halovány védelmi mágiát. Mint kiderült, minden ajtón volt ilyen. Vajon mi lehet? Nost ezt hamar megtudtuk, mivel ahogy ezt Villám eldönnyögte, úgy el is felejtettük. Így amikor megállapodtunk, hogy végignézzük az összes cellát sárkányjegyek után kutatva és már az elsőben egy törpe hangosan követelte, hogy szabadítsuk ki, különben kiabál, gyors döntéssel arra jutottunk, hogy kiengedjük Zakariás gyorsan megszerzett kulcsával, kicsaljuk és leütjük. No ez csodálatosan ment is, mint a karikacsapás. Épp amikor vonszoltuk vissza a cellájába és zártuk rá az ajtót, amikor fentről dübörgő léptekre lettünk figyelmesek. "'Zakariás! Zakariás! Kinyilt az egyik cellajtó!" - hallatszott még fentről. Erre gyorsan behúztuk a folyosóra Zakariást. "Zakariás! Mondj valamit! Kinyílt egy ajtó!" - folytatta a hang már közelebbről, de megállva és egyre gyanakodva. Na most mi legyen?! Remélem gyorsan előlép majd Március és előadja, hogy mennyire szarok ők, de legalább ezt a részét a protokollnak milyen jól betartják. Hajrá, kicsi bárd!

Alicia ir'Degard

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr9713264251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása