Crisor Hord’ithas (Verna)

 2016.06.21. 21:00

[Caed Nau, 9. szint]

Ragyogó szellő dalai: nyolcadik ének

Crisor Hord’ithas
- Verna -

 

1016. Therendor 24. Trebaz Sinara

A tűznyilak halálos pontossággal csapódnak a pikkelyes testbe, s a sahuagin test rongybábuként csuklik össze. A pillanatot jégbörtönbe dermeszti a feszültség: „dong” – érzed a mellkasod felől ... a főmutátor elszántan fókuszál ... „dong” – most tekintetével célpontokat keres ... „dong” – mindjárt szabadjára engedi a hatalmát ... „dong”- mintha tétovázna ... „dong” – most tekintete megkeményedik ... „”dong” ... „dong” ... „dong” ... hirtelen enyhén meghajol - „Crisor Hord’ithas vagyok, a Re’ah T’aihh;. Büszkén kiegyenesedik: „Legyetek üdvözölve a birodalmamban!”

crisor.pngA félelf néhány egyszerű parancsszóval lecsendesítette a négykarú mutánsait, és magához intette két életben maradt társát. Amíg tanácskoztak Arlynn röviden elmagyarázta, hogy a Re’ah T’aihh annyit tesz, hogy Utolsó Védelmező. Ez a cím a hajdani R’iah Te Toraz területén élő mien ce’torak  előljáróját illeti meg. Az Erech Gion körül élő hurh’otok hite szerint gyakorlatilag ők maradtak népük igazi küldetésének utolsó letéteményesei, az Ígéret Földjének védői.

Közvetítőtökkel megegyeztetek, hogy amíg ő megpróbálja együttműködésre bírni a mutátorokat, addig ti gondoskodtok az utolsó, még ki nem nyitott terem felderítéséről. A Sárkány Légió visszattért tehát az erős mágikus csapdával védett ajtó elé, ahol a Messzirőlölők főnökének lakhelyét sejtettétek. Verna ismét szenzációs volt – már az első próbálkozással sikerült hatástalanítania a védműveket; a sahuagin főnök pedig már nem is tért többé magához álmából.

A csapat éppen a szinten található zsákmány[1] összeszedésével volt elfoglalva, amikor egy elf különítmény élén befutott Geldeeris is, magával hozva Arlynn fiát, Untult. A küldönc az ex-kancellár szerint jó hírt hozott: a Trebaz Sinara-n élő hurh’otok hajlandóak segíteni a felmentőként érkező sahuaginok ellen. Ugyanakkor a vizignóm azt is elmondta, hogy az itt élők ennyi idő alatt nem tudnak komoly erőket mozgósítani, így csak lelassítani tudják a tengeri ellenséget. Mindez azt jelentette, hogy nagyjából egy-másfél órán belül támadásra számíthattok odafentről.

Az ex-kancellár azt is elmondta, hogy a segítség (ismét) nem jött ingyen. Az Untul szájával szóló hurh’ot fővezér, - valami W’incallyr - azt kérte a támogatásért cserébe, hogy a szigetre lépők (a vizignóm értelmezésében a Sárkány Légió) támogassák Arlynn küldetését: Erech Gion sarkához kell háborítatlanul eljutnia; ez a helyiek szerint a katakomba rendszer legalsó szintjén található. Ez a küldetés szigorúan titkos,  a mutátorok semmi szín alatt nem szerezhetnek róla tudomást.

A rövid megbeszélés után Untul egy gyors csókot lehelt anyja homlokára, majd indult vissza; az ex-kancellár pedig csatlakozott a főmutátorral folyó tárgyaláshoz. Hamarosan jelentkezett is az eredménnyel: Crisor Hord’ithas beleegyezett, hogy két társával, valamint a négy többkezű mutánssal csatlakozik a Sárkány Légióhoz, s együtt füstölitek ki a legalsó sahuagin fészket; cserébe az összes jövevény végérvényes elhagyja a szigetet, és soha többé nem jön vissza, valamint esküvel fogadja, hogy az itt tapasztaltakról nem ad hírt senkinek.

magassagos_crisor_szerint.pngA főmutátor ugyanakkor érdekes részletekkel is tudott szolgálni: a félelf szerint a Magasságos az itteni legfelsőbb főnök, akit a sahuaginok szinte vallásos rajongással tisztelnek és félnek egyszerre. Hord’ithas szerint az óriási fekete pikkelyes sahuagin isteni kiválasztott; az ő vezetésével győzték le a mien ce’torak  népét, s a komoly erődítéseket. A Magasságost nem fogták még a mágikus fegyverek sem, a pszi erőknek ellenállt, savat köpött, és tüzet varázsolt.

A mien ce’torak  legyőzése után a sahuaginok feje és az Utolsó Védelmező alkut kötött: a megmaradt hurh’otok életéért cserébe Crisor vállalta, hogy mutátor társaival segít legyőzhetetlenné tenni a sahuagin seregeket. Persze a főmutátor mindezt csak színleg tette; társaival arra készült, hogy a teremtményeket uralmuk alá vonva, az alkalmas pillanatban kiűzik a betolakodókat.

Úgyt tűnt azonban, hogy a Magasságos is számított valamilyen hasonló árulásra, ezért egy évvel ezelőtt idehozott egy Inspiráltat. A hurh’ot nép ősi ellensége nem érkezett üres kézzel: olyan pszi eszközöket adott a sahuaginoknak, melyekkel azok akaratuk alá hajthatták a mutátorokat.

Mi volt a riedrai szándéka ezzel? Miért segített egy a birodalmától távol eső konfliktusban az egyik félnek? Igazából Hord’ithas is csak találgatni tudott. A főmutatátor szerint egyrészt a hurh’otok népének megleckéztetése még ilyen messziről is a birodalom erejét bizonyította. Másrészt a Re’ah T’aihh szerint az Inspiráltat igazából Erech Gion érdekelte, melyet így háborítatlanul tanulmányozhatott.

Crisor azt is elmondta, hogy szerinte a pszionikus kolosszus a Magasságos elméjét is megtámadta. Erre utal, hogy a fekete pikkelyes nagyúr rendre visszatért az erődbe, s sokat időzött itt. Sőt, a főmutátor azt is elárulta, hogy szerinte valamilyen kísérleteket végez odalenn, ezért kellettek neki a foglyok. A hercegnőről azonban Hord’ithas sem tudott érdemi információt adni.

13_szint_crisor_szerint.pngA főmutátor vázlatos rajzot is készített, melyen elmagyarázta, a legalsó szintek egykori elrendezését. Külön felhívta a figyelmet a tizenharmadik szinten lévő mini térkapukra, melyek az erődrendszer felsőbb szintjeire repítették az áthaladót.

Nazzodnak a felkészülés alatt még eszébe jutott, hogy rákérdezzen a kapura, melyet a Magasságos állítólag a Pokol síkjára nyitott; Crisor azonban nem tudott erről semmit. A druida azonban ragaszkodott hozzá, hogy  tervezzétek be a küldetésbe annak a kapunak a bezárását is.

Geldeeris erre csak annyit mondott, hogy ezt rátok bízza, mindenesetre siessetek, mert a Sziklakarmúak törzse nemsokára megérkezik.

Indulás előtt az ex-kancellár még arra is szánt időt, hogy észrevétlenül néhány mondatot suttogjon a füledbe: „Figyeljetek erre a félelf némberre; láttam, hogy elcsent egy tárgyat az Inspirált cuccaiból, s a fia is hozott neki valamit.”

Hangosan jó vadászatot kívánt nektek, aztán fogta magát, és elf kísérőivel felmasírozott a legfelső szintre; a vizignóm bízott abban, hogy az itt talált foglyok meg tudják javítani a felső védelmi rendszert.

Úgy érezted, hogy már megint egy igen bonyolult érdekszövevény kellős közepébe ragadtatok: a hercegnő ... a vizignóm ... a vizielfek ... a hurh’otok és Arlynn ... no meg persze a főmutátor ... egy Inspirálttal ... és egy isteni küldöttel megspékelve. Reménykedtél, hogy azért Aasterinian és Dol Dorn is majd erre pillant néha ...

DM üzenet: az újabb akcióra való felkészülés bő fél órát vett igénybe idő indulás előtt, a szükséges, és még felférő varázslatokat fel lehetett rakni..  A megbeszélés, és az eltelt idő egyéb részleteit, visszajátszással pontosítjuk.

[1] zsákmány: két gyengén mágikus rövid kard; négy MW fegyver; 2 mágikus ital

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr912336187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása