17. alkalom

Eberron, Sharn city

Játékok valós időpontja: 2010. július 21.,

Helyszín: Viktor lakása

Jelen vannak: Hawky, Sanci, Thomas, Nándi, Varga Petya, Varga Viktor

 

Aktív karakterek: Alicia ir’Degard, ember nő (Sanci), Villám Skoradalavan, whisper gnome (Nándi), Nazzod, half-orc (Viktor), Belfegor Batta, half-orc (Hawky), Verna Tealeaf, whisper gnome,(Petya), Merix Bratt, changeling (Thomas)

 

999 YK, ???

 

Nonan lelopódzkodik egyedül és felderíti a terepet. Én megpróbálom Detect magic-el megkuksizni – a bejárat elé ülök, hogy amikor Nonan visszajön, akkor megnézhessem, de kedves Villám fennhangon megkérdezi, hogy mit csinálok és amikor őszintén bevallom lebeszél az akcióról. Sajnos Nonan még nem távolodott el nagyon és mikor visszajön egy kisebb ejnybejnyében részesít, hogy nehogy észrevegye, hogy rá akarok varázsolni. Megnyugtatom, hogy nem fogja észrevenni. J

 

Nonan elmondja, hogy egy szűk folyosón meglátta a Worgot. Egy kiadósabb taktikai megbeszélés után elindulunk lefelé.

Lemegyünk: Worg meghallja a közeledésünket és figyelmezteti a sámán gazdit. Verna előrehatol.

A gondosan kitervelt taktika már a legelső akkordnál megbukik. Villám sajnos elbotlik a kis vízfolyás átugrása közben.

A sámán idéz egy ködöt (Fog cloud), amibe a Worg és Belfegor még pont benne vannak.

Sámán megidéz egy farkast is, aki Vernába beleharap. Belfi nyeli a pofonokat miközben a háttérben próbál felállni a csapat. Verna annyira berezel, hogy megpróbál elszaladni, de a kis pataknál ő is orra bukik és belepozyan a vízbe. Hősies elmenekülése révén szabaddá válik az út Villámhoz a varázslóhoz, amit a farkasbarkas ki is használ és egy harapással földre viszi (trip), de még él. Én a falról tüzelek rá most sikerrel. Alicia egy bull rush-al megpróbálja még menteni a földön fekvő varázslót, de sajnos nem sikerül. Nazzod hasonló módon lepattan. A helyzetet Belfegor menti meg, aki hősies módon átfordul a worgról a farkasra és egy bravúros ütéssel kettészeli a farkincát. Villám ledermeszti a worgot.

A helyzet kissé normalizálódni látszik, de a háttérben halljuk, hogy a sámán újabb nature allyt kezd idézni. Megjelenik egy rozsomák. Még előtte éppen sikerül leküzdeni a főworgot.

Nazzod is végre aktivizálja magát és előre jön. Ott egy újabb farkas. Ennek már nincsen esélye hamar lehullik.

Már csak egy farkas van hátra, amikor megjelenik egy Horned felldrake is a páston: Nonan barátja és nem idézett lény.

Csata végén mágikusan körbenézek a köd rejtekében.

Nonan mágikus tárgyai: chainshirt, íj, wand és a szemén van egy effekt.

Goblin sámán mágikus tárgy: amulet (farkasfogból kifaragott amulett, farkasfejeket ábrázol), szőrrel beborított farkasfejű kifaragott quarterstaff (wand v. rod)

 

Merix Bratt

A bejegyzés trackback címe:

https://eberron.blog.hu/api/trackback/id/tr302488049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása